Συχνές Ερωτήσεις

Δεν μπορώ να συνδεθώ μέσω SAMBA με Windows 7. Δεν δέχεται το όνομα χρήστη και τον κωδικό

Για επίλυση του προβλήματος αυτού, εισάγετε το σύμβολο "\" (backslash) πριν από το username σας. π.χ. \username

Πως μπορώ να ανακτήσω διαγραμμένα αρχεία;

Η ανάκτηση διαγραμμένων αρχείων γίνεται με τη χρήση των previous versions. Η δυνατότητα είναι διαθέσιμη σε υπολογιστές με Windows XP SP2 και μεταγενέστερο, Windows 2003 Server, Windows 7, Windows Vista,  Windows Server 2008 και Windows Server 2012, όταν αυτοί συνδέονται μέσω Samba.

Καθώς ο αριθμός των previous versions μπορεί να ποικίλλει και εξαρτάται από διάφορους παράγοντες (λειτουργικό σύστημα, χρονικοί περίοδοι κτλ), η δυνατότητα αυτή είναι βοηθητική και δε θα πρέπει να θεωρείται ότι λειτουργεί ως λύση για backup, αρχειοθέτηση (archive) ή version control.

Γιατί δεν εμφανίζονται σωστά τα ονόματα των συνημμένων στο Outlook;

Έχουμε παρατηρήσει πως σε παλαιότερες εκδόσεις της εφαρμογής, τα συνημμένα μηνύματα εμφανίζονται με τους παρακάτω τρόπους, τροποποιώντας τον τίτλο τους και σε αρκετές περιπτώσεις αφαιρείται και η κατάληξη του αρχείου.

Η Microsoft έχει λύσει το πρόβλημα στις νεότερες εκδόσεις, αλλά υπάρχει η πιθανότητα να μην έχετε λάβει κάποια νεότερη έκδοση στο κανάλι ενημερώσεων στο οποίο βρίσκεστε.

Για να αλλάξετε κανάλι ενημερώσεων και να μεταβείτε στο Current όπου το συγκεκριμένο πρόβλημα έχει λυθεί, παρακαλούμε ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα.

1. Κλείστε όλες τις εφαρμογές του Office (outlook. word, excel, powerpoint).

2. Κατεβάστε το αρχείο change_update_channel.zip

3. Αποσυμπιέστε το αρχείο που κατεβάσατε.

4. Κάντε διπλό κλικ στο αρχείο update.bat ώστε να εκτελεστεί και να ξεκινήσει η ενημέρωση της εφαρμογής.

 

Γιατί λαμβάνω σφάλμα στην εγκατάσταση Skype for Business;

Στην περίπτωση που λαμβάνετε σφάλμα κατά την εγκατάσταση του Skype for Business όπως το παρακάτω, μπορείτε να το εγκαταστήσετε χρησιμοποιώντας το αντίστοιχο αρχείο ανάλογα με την έκδοση του λειτουργικού συστήματος που διαθέτετε (32 Bit ή 64 Bit).

 

 

Πώς αποκτώ κωδικό εφαρμογής/app password για το skype for business;

Αρχικά θα πρέπει να έχει γίνει η ενεργοποίηση ελέγχου ταυτότητας πολλαπλών παραγόντων (multi-factor authentication) για τον λογαριασμό μας στo Office365 από το ΚΗΔ σύμφωνα με αυτήν την ιστοσελίδα

Κατόπιν, θα πρέπει να συνδεθείτε στην ιστοσελίδα https://account.activedirectory.windowsazure.com/AppPasswords.aspx. Αφού εισέλθετε επιτυχώς, βλέπετε το παράθυρο Κωδικοί πρόσβασης εφαρμογών.

 

Στη συνέχεια πατήστε δημιουργία.

Η σελίδα θα σας δώσει έναν κωδικό. Αυτόν θα χρησιμοποιήσετε κατά την είσοδο σας στην εφαρμογή Skype for business. Το email εισόδου παραμένει <ιδρυματικό username>@office365.auth.gr.

 

Πώς ρυθμίζω τον έλεγχο ταυτότητας πολλών παραγόντων (MFA);
Αρχικά θα πρέπει να επικοινωνήσετε με το ΚΗΔ για την ενεργοποίηση του ελέγχου ταυτότητας πολλών παραγόντων (MFA) στο λογαριασμό σας. Εφόσον ενεργοποιηθεί, στο βίντεο http://g.microsoftonline.com/1AX00en/175 θα βρείτε σχετικές οδηγίες για τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε και αφορά στην πρόσβαση MFA. Αφού ολοκληρώσετε επιτυχώς, στο εξής θα απαιτείται επιπλέον βήμα αυθεντικοποίησης κατά την είσοδο σας στις υπηρεσίες του Οffice365.
Σε πόσους υπολογιστές μπορώ να εγκαταστήσω και να λειτουργώ ταυτόχρονα το Office
Μέσω του Microsoft Office 365 Education μπορείτε να εγκαταστήσετε και να λειτουργείτε ταυτόχρονα το Office 2016 σε 5 προσωπικές συσκευές.
Τι θα απογίνουν τα αρχεία μου μετά τη λήξη του ιδρυματικού μου λογαριασμού;
Τα αρχεία που έχετε αποθηκεύσει στο OneDrive δε θα είναι προσβάσιμα μετά τη λήξη του ιδρυματικού σας λογαριασμού. Θα πρέπει, με τη δική σας φροντίδα, να μεταφορτωθούν  τοπικά σε κάποιο αποθηκευτικό μέσο. Ωστόσο, αν η διακοπή του λογαριασμού είναι προσωρινή, έχετε υπόψη ότι τα αρχεία θα διατηρούνται για δύο (2) μήνες στους εξυπηρετητές της Microsoft και θα μπορέσετε να έχετε πρόσβαση σε αυτά όταν ανανεώσετε το λογαριασμό σας.
Πως μπορώ να συγχρονίσω έναν τοπικό φάκελο του Η/Υ μου με το OneDrive;
Θα πρέπει να εγκαταστήσετε το αντίστοιχο λογισμικό που προσφέρεται από τη Microsoft.
Μπορώ να επιλέξω να εγκαταστήσω μόνο το Word ή το Excel από όλο το πακέτο του Office;
To OfficeProplus προσφέρεται προς εγκατάσταση ως πακέτο που περιλαμβάνει όλα τα επί μέρους προγράμματα. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Word online και το Excel online που είναι διαθέσιμα στο portal.office.com χωρίς να εγκαταστήσετε την Desktop έκδοση.

Έχω ήδη λογαριασμό Gmail. Μπορώ να λαμβάνω τα email μου από το gapps.auth.gr στη θυρίδα του λογαριασμού μου;
Η υπηρεσία προσφέρεται από την Google. Για τις ρυθμίσεις που χρειάζονται θα πρέπει να απευθυνθείτε στον αντίστοιχο οδηγό της Google.