Φοιτητής

Εισαγωγή σε υπηρεσίες

Σας παρέχουμε υπηρεσίες που διευκολύνουν την καθημερινότητα σας και εμπλουτίζουν την εκπαιδευτική διαδικασία. Εκτός από τις υπηρεσίες που απολαμβάνουν και όλοι οι άλλοι χρήστες, μπορείτε να αξιοποιήσετε

Οι περισσότερες από αυτές τις υπηρεσίες απαιτούν τη χρήση του Ιδρυματικού Λογαριασμού. Διατηρείτε μέρος αυτών των υπηρεσιών και μετά την αποφοίτησή σας. Εξυπηρετούνται όλες οι κατηγορίες φοιτητών, προπτυχιακοί, μεταπτυχιακοί, διδακτορικοί και φοιτητές ανταλλαγής.
Δείτε παρακάτω συχνά ερωτήματα που αφορούν στις υπηρεσίες που σας προσφέρονται.

Σύντομες οδηγίες

Η δυνατότητα αυτή δίνεται μέσω της Πρόσβασης Εικονικού Δικτύου (VPN). Με την υπηρεσία αυτή αναγνωρίζεσαι (με βάση τη δικτυακή διεύθυνση IP του υπολογιστή σου) ως προερχόμενος/η από το ΑΠΘ, με αποτέλεσμα να έχεις πρόσβαση σε όσες υπηρεσίες εξαρτώνται από αυτή την αναγνώριση, όπως για παράδειγμα είναι η πρόσβαση σε ηλεκτρονικές πηγές (περιοδικά και βιβλιογραφικές βάσεις δεδομένων).

Ειδικά για τις υπηρεσίες (αναλυτική λίστα) που συμμετέχουν στην Υποδομή Ταυτοποίησης και Εξουσιοδότησης του Συνδέσμου Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών (HEAL-LINK), όπως EBSCO Publishing, Elsevier, Emerald Group Publishing Limited, Springer, Taylor & Francis, Johns Hopkins University Press (Project Muse) έχεις πρόσβαση κάνοντας Login/Sign in με τα στοιχεία του ιδρυματικού σου λογαριασμού. Οι υπηρεσίες αυτές παρέχουν κατά τη σύνδεση την επιλογή Other Institution Login όπου επιλέγεις στη λίστα με τις διαθέσιμες ομοσπονδίες GRNET AAI Federation (Greece) και στη συνέχεια Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

1. Είμαι φοιτητής σε τμήμα της σχολής:
           Θετικών Επιστημών, Πολυτεχνικής, Επιστημών Υγείας, Γεωπονίας, Δασολογίας & Φυσικού Περιβάλλοντος

Μπορώ να προμηθευτώ:
- άδειες Windows μέσω του Microsoft Imagine (πρώην DreamSpark)
- άδειες Office μέσω του Microsoft Office365 Education


2. Είμαι φοιτητής σε τμήμα της σχολής:
           Φιλοσοφικής, Οικονομικών & Πολιτικών Eπιστημών, Θεολογίας, Νομικής, Καλών Τεχνών, Παιδαγωγική και Επιστήμης Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού.

Μπορώ να προμηθευτώ:
-  άδειες Office μέσω του Microsoft Office365 Education


Ο διαχωρισμός των τμημάτων (κατηγορίες STEM και NON-STEM) ορίζεται από την εταιρεία Microsoft και προκύπτει από τους όρους χρήσης της υπηρεσίας.

Είναι χρήσιμη για σένα η υπηρεσία Πρόγραμμα μαθημάτων και αιθουσών

  1. Συνδέσου στην ιστοσελίδα class.auth.gr
  2. Κάνε Είσοδο με τα στοιχεία του ιδρυματικού σου λογαριασμού
  3. Επίλεξε Τα μαθήματά μου

Το πρόγραμμα είναι διαθέσιμο και σε μορφές pdf ή iCalendar.

Με την ολοκλήρωση της εγγραφής στο τμήμα σου θα λάβεις ένα SMS στον αριθμό του κινητού που έχεις δηλώσει κατά την αίτηση εγγραφής. Το SMS θα περιλαμβάνει δύο αριθμούς, το ΑΠΜ (Αριθμός Πανεπιστημιακού Μητρώου) και το ΟΤΡ (one time password). Επισκέψου την ιστοσελίδα register.auth.gr, πάτησε ιδρυματικός λογαριασμός και ακολούθησε τα βήματα δημιουργίας του χρησιμοποιώντας τους παραπάνω δύο αριθμούς.
Περισσότερες πληροφορίες για τον ιδρυματικό λογαριασμό

Επισκέψου την ιστοσελίδα academicid.minedu.gov.gr, πάτησε Εγγραφή και ακολούθησε τις οδηγίες.

Σχετικές υπηρεσίες