Ορισμένες ιστοσελίδες υπηρεσιών της ΜΨΔ κατά την είσοδο με τα στοιχεία του ιδρυματικού λογαριασμού απαιτούν επιπλέον έλεγχο ταυτότητας (έλεγχο δύο παραγόντων – 2FA). Ενδεικτικά, αναφέρονται οι παρακάτω ιστοσελίδες:
- https://myaccount.auth.gr (περιβάλλον διαχείρισης ιδρυματικού λογαριασμού),
- https://lists.auth.gr (υπηρεσία λιστών ηλεκτρονικού ταχυδρομείου).
Η παραπάνω απαίτηση έχει προστεθεί για λόγους ασφάλειας.
Αν δεν είχατε ρυθμίσει 2FA σε αυτές τις σελίδες, τότε την επόμενη φορά που θα συνδεθείτε, θα χρειαστεί να ακολουθήσετε τις οδηγίες που εμφανίζονται. Αναλυτικά τα βήματα περιγράφονται στο εγχειρίδιο https://it.auth.gr/manuals/2fa-myaccount/.
Η ρύθμιση γίνεται μία φορά και αφορά όλες τις ιστοσελίδες των υπηρεσιών της ΜΨΔ που απαιτούν έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων (2FA).
Μετά τη ρύθμιση, ανά τακτά διαστήματα όταν προσπαθείτε να συνδεθείτε σε κάποια από τις συγκεκριμένες ιστοσελίδες θα πρέπει να δίνετε τον κωδικό επαλήθευσης μιας χρήσης (One Time Password – OTP) που εμφανίζεται στον λογαριασμό idm.auth.gr:AUTH.GR/<username> της εφαρμογής που ρυθμίσατε στο κινητό σας τηλέφωνο ή σε άλλη έξυπνη συσκευή.