Zoom - Ποιές είναι οι ρυθμίσεις ασφαλείας εντός της τηλεδιάσκεψης;

Κατά τη διάρκεια μιας συνεδρίας, πατώντας στο εικονίδιο Host tools μπορούμε να επιλέξουμε:

  1. Lock Meeting: Κλειδώνει τη δυνατότητα εισόδου άλλων συμμετεχόντων στην τηλεδιάσκεψη. Είναι χρήσιμη ρύθμιση όταν π.χ. θέλουμε να περιορίσουμε την είσοδο σε συμμετέχοντες μέχρι συγκεκριμένη χρονική στιγμή, όπως συμβαίνει κατά την online εξέταση ενός μαθήματος.
  2. Enable Waiting Room: Ενεργοποιεί το δωμάτιο αναμονής, αν δεν το έχουμε ενεργοποιήσει ήδη κατά τον προγραμματισμό της συνεδρίας.

Επιπρόσθετα, επιλέγοντας στο ίδιο παράθυρο Participants, έχουμε τις εξής επιλογές:

  1. Chat: Αφαιρεί τη δυνατότητα χρήσης του chat από τους συμμετέχοντες. Εναλλακτικά, μπορούμε να ρυθμίσουμε τη δυνατότητα Chat μόνο με τον διοργανωτή. Αυτό γίνεται ανοίγοντας το παράθυρο του Chat της συνεδρίας κι επιλέγοντας τις 3 τελίτσες.
  2. Rename themselves: Αφαιρεί τη δυνατότητα αλλαγής τους ονόματός τους από τους συμμετέχοντες.
  3. Start Video: Αφαιρεί τη δυνατότητα ενεργοποίησης της κάμερας από τους συμμετέχοντες.
  4. Transcribe in My Notes: Αφαιρεί τη δυνατότητα χρήσης της λειτουργίας της μεταγραφής από τους συμμετέχοντες
  5. Suspend Participant Activities: Αφαιρεί από τους συμμετέχοντες όλες τις παραπάνω δυνατότητες, διακόπτει τον διαμοιρασμό οθόνης και αποτρέπει την είσοδο οποιουδήποτε άλλου χρήστη στην τηλεδιάσκεψη.

Τέλος, στο μενού Advanced του παράθυρου Host tools, δίνεται η δυνατότητα για άλλες ρυθμίσεις ασφάλειας, όπως είναι η ρύθμιση για διαμοιρασμό οθόνης (Share Screen), η χρήση υπότιτλων (Captions), ο διαμοιρασμός αρχείων (Docs), η χρήση του πίνακα σχεδίασης (Whiteboard) και άλλα.