Το διαδίκτυο προσφέρει πρόσβαση σε όλους τους ανθρώπους, με διαφορετικό εύρος ακοής, κίνησης, όρασης και γνωστικής ικανότητας, καταργώντας έτσι τα εμπόδια στην επικοινωνία και την αλληλεπίδραση που αντιμετωπίζουν πολλοί συνάνθρωποί μας στον φυσικό κόσμο.
Με τον όρο «προσβασιμότητα στο διαδίκτυο», εννοούμε την ύπαρξη άμεσης πληροφόρησης και επικοινωνίας που είναι διαθέσιμη σε όλους. Η προσβασιμότητα είναι λοιπόν απαραίτητη τόσο για τους προγραμματιστές όσο και για τους ίδιους τους οργανισμούς οι οποίοι θέλουν να δημιουργήσουν ιστοχώρους υψηλής ποιότητας παρέχοντας έτσι πρόσβαση στα προϊόντα και στις υπηρεσίες τους σε όλους τους επισκέπτες του ιστοχώρου τους.
Το ΚΗΔ προσανατολίστηκε στην κατεύθυνση αυτή, καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε ο ιστότοπός του να είναι προσβάσιμος από άτομα με ειδικές ανάγκες, σύμφωνα με τα κριτήρια του WCAG 2.0, βελτιώνοντας έτσι τη συνολική χρηστικότητα του ιστοχώρου του. Τεχνικές προδιαγραφές και οδηγίες για τους Developers και Διαχειριστές Περιεχομένου ιστοχώρων του ΑΠΘ, σύμφωνα με το πρότυπο WCAG 2.0 συμπεριλαμβάνονται στo επόμενο αρχείο: