Σεμινάριο "Artificial Intelligence (AI) on High Performance Computing (HPC)"

Το Εθνικό κέντρο ικανοτήτων για High Performance Computing EuroCC@Greece σε συνεργασία με το Κέντρο Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του ΑΠΘ σας προσκαλούν στο σεμινάριο

“Artificial Intelligence (AI) on High Performance Computing (HPC): Boosting AI research and systems through the usage of HPC Infrastructure”

την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2023, 10:00 – 14:00
στο κτίριο ΚΕΔΕΑ (3ης Σεπτεμβρίου) στο Αμφιθέατρο ΙΙΙ (ΑΠΘ) και υβριδικά μέσω zoom

Το σεμινάριο απευθύνεται σε μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας και της βιομηχανίας (ερευνητές, data scientists, ML engineers) που ενδιαφέρονται για την αξιοποίηση τεχνολογιών High Performance Computing για εφαρμογές Τεχνητής Νοημοσύνης (AI).

Το σεμινάριο αποτελείται από δύο μέρη:

  • Το πρώτο μέρος στοχεύει στην ενημέρωση για την υφιστάμενη υποδομή HPC του ΑΠΘ και τις δυνατότητες αξιοποίησης της υποδομής για εφαρμογές Τεχνητής Νοημοσύνης (Artificial Intelligence – AI). Θα παρουσιαστούν, επίσης, πρόσφατα αποτελέσματα στο συγκεκριμένο πεδίο από ερευνητές του ΑΠΘ.

  • Στο δεύτερο μέρος θα διεξαχθεί ένα hands-on workshop που απευθύνεται σε νέους και υφιστάμενους χρήστες της συστοιχίας HPC “Αριστοτέλης” και στοχεύει στην εκμάθηση χρήσης των υφιστάμενων υποδομών για την εκπαίδευση αλγορίθμων μηχανικής μάθησης (AutoML). Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να ακολουθούν τα παραδείγματα των εκπαιδευτών.

Για την παρακολούθηση του σεμιναρίου απαιτείται η συμπλήρωση της φόρμας δήλωσης συμμετοχής. Παρακαλούμε να υποβάλλετε τη δήλωση συμμετοχής μέχρι την Τρίτη 10 Οκτωβρίου στις 12:00.

Το αναλυτικό πρόγραμμα θα τo βρείτε στη παρακάτω ανακοίνωση:

Οι σημειώσεις καθώς και οι ερωτήσεις/απαντήσεις των θεμάτων που συζητήθηκαν στο σεμινάριο είναι διαθέσιμες στον παρακάτω σύνδεσμο:

Μπορείτε να δείτε τις παρουσιάσεις του σεμιναρίου στα παρακάτω αρχεία και συνδέσμους:


Μετάβαση στο περιεχόμενο