Οδηγίες αφαίρεσης κακόβουλου λογισμικού απο μολυσμένους Η/Υ

Παρακάτω προτείνονται κάποια εργαλεία που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την αφαίρεση κακόβουλου λογισμικού. Η χρήση τους γίνεται με δική σας ευθύνη ενώ για την εκτέλεση τους απαραίτητη είναι η καλή γνώση διαχείρισης Windows.

Ο υπολογιστής σας θα πρέπει να διαθέτει όλες τις τελευταίες ενημερώσεις ασφαλείας (πρέπει να διαθέτετε γνήσιο αντίγραφο των Windows).

Το Combofix δεν χρειάζεται εγκατάσταση και απαλλάσσει τον υπολογιστή από μια ευρεία κατηγορία ιών. Κάντε κλικ σε αυτόν το σύνδεσμο για να κάνετε λήψη και να τρέξετε το Combofix. Οδηγίες για τη λειτουργία του Combofix υπάρχουν στη σελίδα http://www.bleepingcomputer.com/combofix/how-to-use-combofix. Δεν λειτουργεί για εκδόσεις Windows 8.1 και 10.

Το AdwCleaner είναι ένα χρήσιμο εργαλείο αφαίρεσης κακόβουλου λογισμικού. Μπορείτε να κάνετε λήψη και να διαβάσετε οδηγίες χρήσης για το AdwCleaner στη σελίδα http://www.bleepingcomputer.com/download/adwcleaner/

Κάντε λήψη την δωρεάν έκδοση του Malwarebytes από την σελίδα https://www.malwarebytes.org/

Εγκαταστήστε το και εκτελέστε Πλήρη Σάρωση.

Στην περίπτωση που δεν έχετε εγκατεστημένο antivirus στον υπολογιστή σας, κατεβάστε και εγκαταστήστε κάποιο από τα δωρεάν antivirus (Avira Free Antivirus, Avast Free Antivirus, Microsoft Security Essentials). Κάνετε τα updates και εκτελέστε το πρόγραμμα antivirus ώστε να κάνει αναλυτική σάρωση σε όλους τους δίσκους του υπολογιστή. Τονίζεται ότι μόνο ένα antivirus πρέπει να είναι εγκατεστημένο στον υπολογιστή σας. Διαφορετικά θα δημιουργηθούν επιπλοκές στη λειτουργία των Windows.

 
Με εικόνες