Οδηγίες αφαίρεσης κακόβουλου λογισμικού απο μολυσμένους Η/Υ

Παρακάτω προτείνονται κάποια εργαλεία που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την αφαίρεση κακόβουλου λογισμικού. Η χρήση τους γίνεται με δική σας ευθύνη ενώ για την εκτέλεση τους απαραίτητη είναι η καλή γνώση διαχείρισης Windows.

Ο υπολογιστής σας θα πρέπει να διαθέτει όλες τις τελευταίες ενημερώσεις ασφαλείας (πρέπει να διαθέτετε γνήσιο αντίγραφο των Windows).

Κάντε λήψη την δωρεάν έκδοση του Malwarebytes από την σελίδα https://www.malwarebytes.org/

Εγκαταστήστε το και εκτελέστε Πλήρη Σάρωση.

Το AdwCleaner είναι ένα χρήσιμο εργαλείο αφαίρεσης κακόβουλου λογισμικού. Μπορείτε να κάνετε λήψη και να διαβάσετε οδηγίες χρήσης για το AdwCleaner στη σελίδα http://www.bleepingcomputer.com/download/adwcleaner/

Στην περίπτωση που δεν έχετε εγκατεστημένο antivirus στον υπολογιστή σας, κατεβάστε και εγκαταστήστε κάποιο από τα δωρεάν antivirus (Avira Free Antivirus, Avast Free Antivirus, AVG AntiVirus Free). Κάνετε τα updates και εκτελέστε το πρόγραμμα antivirus ώστε να κάνει αναλυτική σάρωση σε όλους τους δίσκους του υπολογιστή. Τονίζεται ότι μόνο ένα antivirus πρέπει να είναι εγκατεστημένο στον υπολογιστή σας. Διαφορετικά θα δημιουργηθούν επιπλοκές στη λειτουργία των Windows.

 
Με εικόνες