19. Απόδοση ρόλων για πρόσβαση στο περιβάλλον qdata.auth.gr

Το νέο πληροφοριακό σύστημα της ΜΟΔΙΠ qdata.auth.gr υποστηρίζει τις παρακάτω λειτουργίες:

  • Διαχείριση Περιγραμμάτων Μαθημάτων (Μ1) και εξαγωγή ανά ΠΣ
  • Συλλογή Δεδομένων και Αποστολή Αναφορών Δεδομένων σε ΟΠΕΣΠ ΕΘΑΑΕ
  • Επισκόπηση Αξιολογήσεων Μαθημάτων/Διδασκόντων ενός ΠΣ

Για τις παραπάνω λειτουργίες, το Τμήμα διαχειρίζεται τα δικά του ΠΣ και επιπλέον τα Διατμηματικά/Διιδρυματικά ΠΣ στα οποία έχει οριστεί ως επισπεύδον.

Δικαίωμα πρόσβασης στο σύστημα qdata.auth.gr για όλα τα ΠΣ του Τμήματος και για όλες τις παραπάνω λειτουργίες οι χρήστες με τους εξής ρόλους:

  • Πρόεδρος Τμήματος
  • Διευθυντής Μεταπτυχιακού (μόνο στο ΠΣ του Μεταπτυχιακού του)
  • Συντονιστής ΟΜΕΑ
  • Μέλη ΟΜΕΑ (πλην  Αξιολογήσεων Μαθημάτων/Διδασκόντων)
  • Γραμματέας Τμήματος (πλην  Αξιολογήσεων Μαθημάτων/Διδασκόντων)

Το Τμήμα μπορεί να ορίσει κατ απαίτησή του πρόσβαση επιπλέον χρηστών με δύο ρόλους: 

  • Βοηθός Συντονιστή ΟΜΕΑ σε Αξιολογήσεις
  • Υπάλληλος Γραμματείας Τμήματος με πρόσβαση σε Περιγράμματα Μαθημάτων (πλην  Αξιολογήσεων Μαθημάτων/Διδασκόντων)

Η διαχείριση των ρόλων αυτών γίνεται μέσα σε δύο συστήματα:

  • το roles.auth.gr όπου έχουν πρόσβαση Πρόεδρος και Γραμματέας Τμήματος και 
  • το registrar.auth.gr όπου έχουν πρόσβαση οι Υπάλληλοι Γραμματείας Τμήματος 

Ακολουθούν οδηγίες για τη διαχείριση των ρόλων στα αντίστοιχα συστήματα. Οι αλλαγές που κάνετε στους ρόλους μέσα από αυτά τα συστήματα θα εφαρμοστεί στο qdata.auth.gr την επόμενη ημέρα με αυτόματη ενημέρωση.

Ο ρόλος αντλείται από την Πανεπιστημιακή Υπηρεσία Καταλόγου (ΠΥΚΑ) που η Διεύθυνση Προσωπικού του Ιδρύματος έχει ορίσει τον Πρόεδρο του Τμήματος. Αυτός ο ρόλος θα εμφανιστεί αυτόματα στο roles.auth.gr και δεν χρειάζεται κάποια ρύθμιση από μεριάς Τμήματος. Σε περίπτωση που δεν είναι σωστά ενημερωμένος ο Πρόεδρος Τμήματος στην ΠΥΚΑ θα πρέπει να ενημερώσετε την Δ.Προσωπικού για να καταχωρήσει την αλλαγή.

Ο Πρόεδρος Τμήματος αποκτά αυτόματα πρόσβαση και στο qdata.auth.gr για όλα τα Προγράμματα Σπουδών του Τμήματος και όλες τις λειτουργίες του qdata.auth.gr

Ο ρόλος ορίζεται μέσα από το περιβάλλον Ηλεκτρονικής Γραμματείας registrar.auth.gr και αποκτά πρόσβαση για όλες τις λειτουργίες του qdata.auth.gr αλλά ειδικά και μόνο στο Πρόγραμμα Σπουδών του συγκεκριμένου Μεταπτυχιακού.

Για τον ορισμό του Διευθυντή Μεταπτυχιακού μέσα στο registrar.auth.gr επιλέγουμε το συγκεκριμένο Μεταπτυχιακό και στην συνέχεια Προβολή Τμήματος.

Στη συνέχεια επιλέγουμε Ρόλοι και κατόπιν Προσθήκη Ρόλου..

Συμπληρώνουμε τα απαιτούμενα πεδία:

  • Το φυσικό πρόσωπο που θα έχει την ιδιότητα του Διευθυντή ΠΜΣ
  • Αποδίδουμε την ιδιότητα Διευθυντή ΠΜΣ
  • Τον ορίζουμε ως Ενεργό
  • Συμπληρώνουμε την Ημερομηνία παραλαβής καθηκόντων

Ο ρόλος αντλείται από την Πανεπιστημιακή Υπηρεσία Καταλόγου (ΠΥΚΑ) όπου τον ορίζει ο Πρόεδρος και η Γραμματέας του Τμήματος μέσα από το roles.auth.gr

Ο Συντονιστής ΟΜΕΑ αποκτά αυτόματα πρόσβαση και στο qdata.auth.gr για όλα τα Προγράμματα Σπουδών του Τμήματος και όλες τις λειτουργίες του qdata.auth.gr

Μέσα από το σύστημα roles.auth.gr , επιλέγουμε Νέος Ρόλος.

Αναζητώντας τον χρήστη που θέλουμε (είτε με το ονοματεπώνυμο του, είτε με το ΑΠΜ του), ανοίγει η παρακάτω φόρμα.

Στο πεδίο Επιλογή μονάδας ρόλου συμπληρώνουμε το Προπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών για το Τμήμα που συντονίζει ο ΟΜΕΑ. Στο πεδιο Επιλογή ρόλου επιλέγουμε “Συντονιστής Ομάδας Εσωτερικής Αξιολόγησης Τμήματος (ΟμΕΑ)(qaDepCoordinator)”. 

Ο ρόλος αντλείται από την Πανεπιστημιακή Υπηρεσία Καταλόγου (ΠΥΚΑ) όπου τον ορίζει ο Πρόεδρος και η Γραμματέας του Τμήματος μέσα από το roles.auth.gr

Το μέλος ΟΜΕΑ αποκτά αυτόματα πρόσβαση και στο qdata.auth.gr για όλα τα Προγράμματα Σπουδών του Τμήματος και για όλες τις λειτουργίες του qdata.auth.gr εκτός από την Αξιολόγηση Μαθημάτων/Διδασκόντων.

Αποδίδουμε και τον ρόλο Μέλος Ομάδας Εσωτερικής Αξιολόγησης Τμήματος (ΟμΕΑ)(qaDepMember) με τον ίδιο τρόπο όπως και παραπάνω για τον Συντονιστή ΟΜΕΑ.

Ο ρόλος αντλείται από την Πανεπιστημιακή Υπηρεσία Καταλόγου (ΠΥΚΑ) που η Διεύθυνση Προσωπικού του Ιδρύματος έχει ορίσει τον Γραμματέα του Τμήματος. Αυτός ο ρόλος θα εμφανιστεί αυτόματα στο roles.auth.gr και δεν χρειάζεται κάποια ρύθμιση από μεριάς Τμήματος. Σε περίπτωση που δεν είναι σωστά ενημερωμένος ο/η Γραμματέας Τμήματος στην ΠΥΚΑ θα πρέπει να ενημερώσετε την Δ.Προσωπικού για να καταχωρήσει την αλλαγή.

Ο Γραμματέας Τμήματος αποκτά αυτόματα πρόσβαση και στο qdata.auth.gr για όλα τα Προγράμματα Σπουδών του Τμήματος και όλες τις λειτουργίες του qdata.auth.gr εκτός από την Αξιολόγηση Μαθημάτων/Διδασκόντων.

Ο ρόλος ορίζεται μέσα από το περιβάλλον Ηλεκτρονικής Γραμματείας registrar.auth.gr όπου στο συγκεκριμένο Προπτυχιακό Τμήμα ορίζουμε τον ρόλο Βοηθός Συντονιστή ΟΜΕΑ, εφόσον θέλουμε να αποκτήσει πρόσβαση σε όλες τις Αξιολογήσεις για όλα Προγράμματα Σπουδών του Τμήματος.

Επιλέγουμε την Προβολή Τμήματος και αποδίδουμε τον ρόλο Βοηθός Συντονιστή ΟΜΕΑ σε αξιολογήσεις

Ο ρόλος ορίζεται μέσα από το περιβάλλον Ηλεκτρονικής Γραμματείας registrar.auth.gr όπου σε συγκεκριμένο Προπτυχιακό Τμήμα ορίζουμε τον ρόλο Υπάλληλος Γραμματείας με πρόσβαση σε περιγράμματα μαθημάτων, εφόσον θέλουμε να αποκτήσει πρόσβαση και να διαχειρίζεται σε όλα τα Περιγράμματα Μαθημάτων για όλα Προγράμματα Σπουδών του Τμήματος. Ο ρόλος αυτός δεν θα έχει πρόσβαση στις Αξιολογήσεις Μαθημάτων τους.

Επιλέγουμε την Προβολή Τμήματος και αποδίδουμε τον ρόλο Υπάλληλος Γραμματείας με πρόσβαση σε περιγράμματα μαθημάτων