Τροποποίηση πολιτικών ασφάλειας διακίνησης ηλεκτρονικών μηνυμάτων για τις διευθύνσεις του ΑΠΘ

Το ΚΗΔ αυστηροποιεί τα μέτρα περιορισμού της διακίνησης παραπλανητικών μηνυμάτων, και συγκεκριμένα αυτά που αναφέρουν ψευδώς διευθύνσεις του ΑΠΘ ως διεύθυνση αποστολέα, ενώ στην πραγματικότητα είναι παραπλανητικά μηνύματα όπως μηνύματα με απάτες phishing, κακόβουλα λογισμικά, ιούς κλπ.

Από την πλευρά των χρηστών δε χρειάζεται να γίνει κάποια ενέργεια, εκτός αν χρησιμοποιούνται προγράμματα διαχείρισης email (π.χ. Mozilla Thunderbird, Outlook, Mail.app κλπ) στις σταθερές ή φορητές συσκευές και ΔΕΝ έχουν ρυθμιστεί σύμφωνα με τις οδηγίες ρύθμισης του ΚΗΔ. Δείτε σχετικά την ιστοσελίδα https://it.auth.gr/service/email/?tab=service_docs. Οι οδηγίες αυτές εξασφαλίζουν ότι όλα τα εξερχόμενα μηνύματά σας, φέρουν διαπιστευμένη σήμανση ότι προέρχονται από ενεργό ιδρυματικό λογαριασμό του ΑΠΘ.

Μηνύματα που παράγονται από τρίτους χωρίς ιδρυματικό λογαριασμό θα μπορούν να διαχωρίζονται αξιόπιστα ως spam σχεδόν σε όλα τα συστήματα email ανά το διαδίκτυο. Αν ανήκετε σε αυτήν την κατηγορία χρηστών θα πρέπει να ακολουθήσετε τις παραπάνω οδηγίες ρύθμισης του email.
Τα παραπάνω μέτρα δεν αντιμετωπίζουν οριστικά το πρόβλημα των παραπλανητικών μηνυμάτων, αλλά το περιορίζουν σημαντικά για το Ίδρυμα.

Μετάβαση στο περιεχόμενο