Σας ενημερώνουμε ότι από 10-08-2021 τέθηκε σε ισχύ η Υπουργική Απόφαση 27499 ΕΞ 2021 – ΦΕΚ 3682/Β/10-8-2021 βάσει της οποίας η μέθοδος ταυτοποίησης μέσω υπεύθυνης δήλωσης από την ψηφιακή πλατφόρμα gov.gr δεν είναι πλέον αποδεκτή.
Σύμφωνα με την απόφαση περιλαμβάνεται μόνο η τηλεδιάσκεψη (video with operator) ως μέθοδος για την εξ αποστάσεως ταυτοποίηση φυσικών προσώπων για την οποία θα σας ενημερώσουμε με νεότερο μήνυμα τις προσεχείς μέρες καθώς πρέπει να υιοθετηθούν πλήρως οι όροι και οι προϋποθέσεις της νέας οδηγίας.
Η διαδικασία των αιτημάτων στην πλατφόρμα https://cm.harica.gr/ έχει τροποποιηθεί και δεν υπάρχει πλέον δυνατότητα ταυτοποίησης με χρήση ηλεκτρονικής υπεύθυνης δήλωσης μέσω gov.gr.
Έως τότε, ΔΕΝ εγκρίνονται τα αιτήματα που έχουν κατατεθεί με την μέθοδο ταυτοποίησης ηλεκτρονικής υπεύθυνης δήλωσης και οι χρήστες πρέπει να επιλέγουν μία από τις υπόλοιπες διαθέσιμες μεθόδους ταυτοποίησης. Στην επιλογή της μεθόδου «Να επικοινωνήσει η HARICA μαζί μου» υπάρχει η δυνατότητα φυσικής ταυτοπροσωπίας στα γραφεία του ΚΗΔ κατόπιν ραντεβού στην Κεντρική βιβλιοθήκη του ΑΠΘ. Εναλλακτικά, μπορείτε να λαμβάνετε ηλεκτρονικά την «ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΥΠΟΓΡΑΦΗΣ» (HARICA) αφού την συμπληρώσετε, πρέπει να την επικυρώσετε για το γνήσιο της υπογραφής σε κάποιο κατάστημα ΚΕΠ ή σε αστυνομικό τμήμα και στη συνέχεια να την αποστείλετε (πρωτότυπο έγγραφο) ταχυδρομικά.