Πρόσβαση σε πόρους του Google Cloud Platform μέσω του προγράμματος AUTHCloudLabs


Μέσω του προγράμματος AUTHCloudLabs της ΕΔΥΤΕ, η Μονάδα Ψηφιακής Διακυβέρνησης του ΑΠΘ έχει αποκτήσει πρόσβαση σε πόρους στο Google Cloud Platform (GCP) για την δημιουργία ενός προσωρινού Computing Cluster. Κατά συνέπεια, για ένα σύντομο χρονικό διάστημα, θα υπάρχει η δυνατότητα επέκτασης των υπολογιστικών πόρων που παρέχονται από την Μονάδα Ψηφιακής Διακυβέρνησης μέσω του Aristotle HPC cluster και με πόρους από το Google Cloud.

Στο cloud cluster Nefeli, που θα γίνει διαθέσιμο το επόμενο διάστημα, οι ερευνητές του ΑΠΘ θα μπορούν να υποβάλλουν υπολογιστικά απαιτητικές εργασίες τους με αντίστοιχο τρόπο, όπως στην τοπική υπερυπολογιστική συστοιχία.

Ο αρχικός σχεδιασμός για το cluster Nefeli είναι να υλοποιηθούν τα εξής partitions:

CPU partition: 5 nodes με 112 CPUs και 224GB RAM το κάθε ένα
CPU + High memory partition: 2 nodes με 112 CPUs και 896 GiB RAM το κάθε ένα
L4 GPU partition: 2 nodes με 96 CPUs, 384 GiB RAM και 8 Nvidia L4 GPUs το κάθε ένα
A100 GPU partition: 2 nodes με 96 CPUs, 680 GiB RAM και 8 Nvidia Α100 GPUs το κάθε ένα

Το επόμενο διάστημα θα προχωρήσει η υλοποίηση του cluster και ευχαρίστως θα ληφθούν υπόψιν οι ιδέες και οι προτάσεις των μελών του ΑΠΘ σχετικά με τα είδη των εργασιών που θα μπορούσαν να εξυπηρετηθούν, καθώς και το hardware που θα ήταν χρήσιμο να προστεθεί στην cloud υποδομή, ώστε να γίνει ο κατάλληλος σχεδιασμός. Μπορείτε να βρείτε πληροφορίες για τις διαθέσιμες GPUS στο Google Cloud στον σύνδεσμο: https://cloud.google.com/compute/docs/gpus#general_comparison_chart

Τέλος, είναι σημαντικό να σημειώσουμε ότι θα έχουμε πρόσβαση στην Cloud υποδομή για λίγους μήνες. Επομένως, θα ήταν χρήσιμο να προετοιμάσετε και να δοκιμάσετε τα workflows που θα θέλατε να τρέξετε από πριν στην τοπική υπερυπολογιστική υποδομή (Aristotle HPC), ώστε να μπορείτε να υποβάλετε τις εργασίες σας στην Cloud υποδομή τους επόμενους μήνες.

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας σχετικά με τα παραπάνω ή για οποιαδήποτε ερώτηση σχετικά με το πρόγραμμα AUTHCloudLabs στο hpc-support@auth.gr.


Περισσότερες ανακοινώσεις