Υποστηρίζεται η σύνδεση 100 συμμετεχόντων.
Ακολουθούν αναλυτικές οδηγίες.
Ειδικά, για τη διεξαγωγή εξετάσεων με Google Meet επισκεφθείτε την ιστοσελίδα https://it.auth.gr/manuals/exams/
- Ενεργοποιούμε, αν δεν το έχουμε κάνει ποτέ στο παρελθόν, την υπηρεσία Cloud Υπηρεσίες Google σύμφωνα με τις οδηγίες εδώ.
Περιμένουμε λίγα λεπτά ώστε να ολοκληρωθεί ο συγχρονισμός με τηv Google. Μετά από αυτό αποκτάμε λογαριασμό της μορφής <ιδρυματικό username>@gapps.auth.gr (gapps account). - Συνδεόμαστε στην ιστοσελίδα https://meet.google.com με κάποιον από τους πλοηγούς Google Chrome ή Mozila Firefox και κάνουμε σύνδεση (Sign-in) με το email <ιδρυματικό username>@gapps.auth.gr. Ανακατευθυνόμαστε στη σελίδα του ΑΠΘ (login.auth.gr) για να εισάγουμε τα στοιχεία του ιδρυματικού μας λογαριασμού.
- Επιλέγουμε «Νέα συνάντηση».
- Εμφανίζεται παράθυρο με τρείς επιλογές για δημιουργία συνδιάσκεψης.
Εμφανίζεται νέο παράθυρο με τις πληροφορίες του δωματίου της σύσκεψης:
-Αντιγράφουμε τις πληροφορίες της σύσκεψης προς κοινοποίηση.
-Χρησιμοποιώντας τον ίδιο σύνδεσμο και το email μας <ιδρυματικό username>@gapps.auth.gr, μπορούμε να συνδεθούμε ως διαχειριστές στην σύσκεψη.
Στο παράθυρο που εμφανίζεται συνεχίζουμε επιλέγοντας:
-Να επιτρέπεται η χρήση του μικροφώνου και της κάμερας.
-Αντιγραφή στοιχείων συμμετοχής.
Εαν επιθυμούμε μπορούμε να προσθέσουμε μέλη στη σύσκεψη με πρόσκληση μέσω email πατώντας «Προσθήκη άλλων ατόμων» :
Εμφανίζονται ορισμένες επιλογές για την δημιουργία της συνδιάσκεψης:
- Αρχικά ορίζουμε τίτλο για το δωμάτιο της σύσκεψης.
- Ορίζουμε την ημερομηνία και την ώρα.
- Εμφανίζονται ορισμένες επιλογές, κάνοντας κλικ στο 1ο εικονίδιο μας δίνεται η δυνατότητα να αντιγράψουμε τα στοιχεία της συνδιάσκεψης προς κοινοποίηση.
- Κάνοντας κλικ στο 2ο εικονίδιο εμφανίζεται ένα νέο παράθυρο στο οποίο ορίζουμε τα δικαιώματα του διοργανωτή και των επισκεπτών της συνδιάσκεψης όπως εμείς επιθυμούμε.
-Στην επιλογή Στοιχεία ελέγχου διοργανωτή σύσκεψης, στο πεδίο ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΣΥΣΚΕΨΗΣ ορίζουμε τα δικαιώματα για την κοινή χρήση οθόνης, την αποστολή μηνυμάτων στη συζήτηση και την αποστολή αντιδράσεων
-Στο πεδίο ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ορίζουμε πότε και ποιοι μπορούν να συνδεθούν στην συνδιάσκεψη.
-Στην επιλογή Επισκέπτες δίνεται η επιλογή καταγραφής των αρχείων της κλήσης.
-Επειτα, μπορούμε να ορίσουμε Συνδιοργανωτές πληκτρολογώντας το email τους.
-Κάνοντας κλικ στο πεδίο «Όλοι είναι θεατές από προεπιλογή» μας δίνεται η δυνατότητα να ορίσουμε Συμμετέχοντες με την ιδιότητα του Συνεισφέροντος. - Καταχωρούμε εαν επιθυμούμε την τοποθεσία της συνδιάσκεψης.
- Θέτουμε τον χρόνο με τον οποίο επιθυμούμε να ειδοποιηθούμε πριν την έναρξη της συνδιάσκεψης.
- Επιλέγουμε την κατάσταση που θα εμφανίζεται όταν συνδεθούμε στη συνδιάσκεψη Απασχολημένος/Διαθέσιμος και αν επιθυμούμε να εμφανίζεται σε όλους τους χρήστες Δημόσιο ή σε περιορισμένους Ιδιωτικό.
- Στην προσθήκη περιγραφής μας δίνεται η δυνατότητα να προσθέσουμε σχόλιο για την συνδιάσκεψη καθώς και να προσθέσουμε αρχεία και συνδέσμους για τα μέλη που πρόκειται να συνδεθουν.
- Στο πεδίο Προσκεκλημένοι μπορούμε να προσκαλεσουμε μέλη για την συνδιάσκεψη καθώς και να ορίσουμε τα δικαιώματα των προσκεκλημένων που αναγράφονται.
Το δωμάτιο της τηλεδιάσκεψης είναι ενεργό κάθε φορά που συνδέεται αυτός που τη δημιούργησε. Κατά συνέπεια για επαναλαμβανόμενο μάθημα αρκεί να χρησιμοποιήσουμε τον ίδιο σύνδεσμο.
- Ενημερώνουμε τους φοιτητές μας για τον σύνδεσμο στον οποίο πρέπει να συνδεθούν (σύνδεσμος της μορφής https://meet.google.com/xxx-yyzz-wwee) μετά τα παραπάνω βήματα.
- Συνδεόμαστε κι εμείς στον ίδιο σύνδεσμο λίγο πριν την προγραμματισμένη ώρα του μαθήματος με τον λογαριασμό μας <ιδρυματικό username>@gapps.auth.gr.
- Οι φοιτητές μας κάνουν είσοδο με τον λογαριασμό τους Google Apps for Education ( <ιδρυματικό username>@gapps.auth.gr ). Απαιτείται να έχουν ενεργοποιήσει την υπηρεσία σύμφωνα με αυτόν τον οδηγό. Για λόγους ασφαλείας, η Google έχει απενεργοποιήσει την είσοδο των επισκεπτών.
Για να διαμοιράσουμε την οθόνη ή ένα παράθυρο που έχουμε ανοικτό αρκεί να επιλέξουμε το εικονίδιο Έναρξη παρουσίασης που βρίσκεται κάτω και στο κέντρο της οθόνης μας.
Έχουμε τη δυνατότητα να διαμοιράσουμε είτε ολόκληρη την οθόνη είτε ένα παράθυρο που έχουμε ανοικτό στην επιφάνειας εργασίας μας.
Αν κάνετε παρουσίαση με Powerpoint συστήνεται να γίνεται διαμοιρασμός όλη της οθόνης (entire screen) για την καλύτερη εμπειρία των συμμετεχόντων που συνδέονται από διαφόρων ειδών συσκευές όπως κινητά.
- Ο διδάσκων είναι προτιμότερο να διαμοιράζει όλη την οθόνη σε περίπτωση που κάνει παρουσίαση με αρχείο Powerpoint.
- Για διαμοιρασμό με ήχο επιλέγουμε διαμοιρασμό παραθύρου και οχι ολόκληρης της οθόνης.