Κάθε φοιτητής ακολουθεί ένα συγκεκριμένο Πρόγραμμα Σπουδών, το οποίο αποτελείται από ένα σύνολο μαθημάτων, παραμέτρων και προϋποθέσεων βάσει των οποίων θα μπορέσει να πάρει Πτυχίο. Από τη στιγμή που ο φοιτητής εισάγεται στο σύστημα του χρεώνεται αυτομάτων το τρέχον Πρόγραμμα Σπουδών και συνεπώς το σύνολο των Ιδιοτήτων που το απαρτίζουν. Κάθε Πρόγραμμα Σπουδών περιλαμβάνει την άτυπη κατεύθυνση του Κορμού, ενώ μπορεί να αποτελείται και από άλλες Κατευθύνσεις και Ομάδες μαθημάτων.
Για να δημιουργήσουμε ένα Πρόγραμμα Σπουδών από το μενού αριστερά επιλέγουμε Προγράμματα Σπουδών και στην συνέχεια Δημιουργία.
Τα απαιτούμενα πεδία που πρέπει να συμπληρώσουμε είναι:
- Η Ονομασία του
- Ο Τίτλος πτυχίου που απονέμει
- Η Συντομογραφία του
- Το Επίπεδο σπουδών
- Τον Τυπικό αριθμό εξαμήνων για την ολοκλήρωση του
- Η Κλίμακα βαθμολογίας που εφαρμόζεται
- Η Περιγραφή του τίτλου σπουδών, αν αποδίδει Δίπλωμα ή Πτυχίο
- Η Περιγραφή κατεύθυνσης, αν αποτελείται από Κατευθύνσεις ή Ειδικότητες ή Ειδικεύσεις
Αφού τα συμπληρώσουμε επιλέγουμε .
Το νέο Πρόγραμμα Σπουδών που μόλις δημιουργήσαμε μπορούμε να το αναζητήσουμε στα Ενεργά Προγράμματα Σπουδών του Τμήματος μας. Για να διαμορφώσουμε το νέο Πρόγραμμα Σπουδών επιλέγουμε τις μπροστά από το Πρόγραμμα Σπουδών και κατόπιν Επεξεργασία.
Μπορούμε να διαμορφώσουμε ότι θέλουμε στις ενότητες:
- Γενικές Πληροφορίες
- Επιπλέον Πληροφορίες
- Άλλες γλώσσες
Σε ότι αλλαγές κάνουμε στο τέλος επιλέγουμε πάντα πατάμε για να εφαρμοστούν.
Σε περίπτωση που ο φοιτητής επιτρέπεται να ολοκληρώσει τις σπουδές του σε χρονικό διάστημα μικρότερο του τυπικού αριθμού εξαμήνων, μπορεί να συμπληρωθεί το πεδίο Ελάχιστα εξάμηνα φοίτησης. Σε περίπτωση που είναι κενό, όλοι οι φοιτητές θα μπορούν να ορκιστούν μόλις συμπληρώσουν τον τυπικό αριθμό εξαμήνων.
Το πεδίο Ενημέρωση ιδιοτήτων μαθημάτων από το πρόγραμμα σπουδών, όταν είναι επιλεγμένο και έχουμε κάνει αλλαγές στις ιδιότητες κάποιου μαθήματος, π.χ. αλλαγή τύπου ή ECTS, όταν ο φοιτητής το δηλώσει θα ενημερωθούν οι ιδιότητες του μαθήματος με τα νέα δεδομένα. Αν δεν είναι επιλεγμένο, ο φοιτητής θα το πάρει με τις παλιές ιδιότητες μαθήματος.
Από την Επισκόπηση του Προγράμματος Σπουδών μπορούμε να δούμε βασικά στοιχεία του καθώς και τις Κατευθύνσεις που περιέχει, ενώ ταυτόχρονα μπορούμε να έχουμε και μία στατιστική εικόνα των Ενεργών φοιτητών ανά κατεύθυνση, της κατάστασης των φοιτητών που συμμετέχουν στο συγκεκριμένο Πρόγραμμα, καθώς και τις Ενέργειες αντιγραφής του Προγράμματος Σπουδών, εάν υπάρχουν.
Κάθε φορά που φτιάχνουμε ένα νέο Πρόγραμμα Σπουδών, στις Κατευθύνσεις υπάρχει η άτυπη Κατεύθυνση του Κορμού, όπου εκεί καταχωρούμε τα βασικά μαθήματα που πρέπει να παρακολουθήσουν και να εξεταστούν επιτυχώς όλοι οι Φοιτητές που θα ενταχθούν σε αυτό το Πρόγραμμα. Από το μενού αριστερά επιλέγουμε Προγράμματα Σπουδών, βρίσκουμε το Πρόγραμμα Σπουδών που επιθυμούμε πατάμε τις και κατόπιν Προβολή.
Στην ενότητα Κατευθύνσεις επιλέγουμε Δημιουργία.
Δίνουμε την Ονομασία και την Συντομογραφία που θέλουμε και επιλέγουμε .
Η Κατεύθυνση που μόλις φτιάξαμε εμφανίζεται στις Κατευθύνσεις, ενώ ταυτόχρονα έχει δημιουργηθεί και μία νέα Ενότητα με το όνομα της. Επιλέγοντας το αριστερά από την κατεύθυνση που θέλουμε να επεξεργαστούμε, ανοίγει το παράθυρο επεξεργασίας της κατεύθυνσης.
Στην καρτέλα Άλλες γλώσσες καταχωρούμε το όνομα και την Συντομογραφία της νέας Κατεύθυνσης στα αγγλικά και επιλέγουμε .
Για να εισάγουμε μάθημα σε Κατεύθυνση θα πρέπει πρώτα να το δημιουργήσουμε όπως περιγράφεται στην ενότητα Μάθημα. Για να προσθέσουμε ένα μάθημα σε μία Κατεύθυνση, από τα Προγράμματα σπουδών επιλέγουμε το Πρόγραμμα Σπουδών που επιθυμούμε και κατόπιν την Κατεύθυνση στην οποία θα προσθέσουμε το μάθημα, Επεξεργασία και Προσθήκη μαθήματος.
Βρίσκουμε το Μάθημα που θέλουμε να προσθέσουμε και το επιλέγουμε.
Ορίζουμε τις Ιδιότητες του Μαθήματος και συγκεκριμένα:
- Τον Τύπο.
- Το Εξάμηνο διδασκαλίας.
- Τις Διδακτικές μονάδες.
- Το Συντελεστή βαρύτητας.
- Τις Πιστωτικές μονάδες (ects).
Επιλέγουμε και βλέπουμε πλέον το Μάθημα να εμφανίζεται στη Κατεύθυνση. ΄Έχουμε επίσης τη δυνατότητα μαζικής προσθήκης μαθημάτων που φέρουν τις ίδιες Ιδιότητες κάτι που μας διευκολύνει ιδιαίτερα όταν θέλουμε να εισάγουμε Μαθήματα με τις ίδιες ιδιότητες.
Εάν θέλουμε να αφαιρέσουμε κάποιο μάθημα από μία Κατεύθυνση, το επιλέγουμε και κατόπιν από Επεξεργασία επιλέγουμε Διαγραφή μαθήματος.
Με τον όρο Ομάδα Μαθημάτων εννοούμε ένα σύνολο Μαθημάτων τα οποία χαρακτηρίζονται από τα ίδια στοιχεία. Τα μαθήματα που ανήκουν στην ίδια ομάδα είθισται να είναι ίδιου τύπου και μπορούν να θεωρηθούν σαν αλυσίδα π.χ. Τένις 1, Τένις 2, Τένις 3, κ.ο.κ. Ο βαθμός των περιεχόμενων Μαθημάτων μπορεί να υπολογίζεται ατομικά, ωστόσο είναι εφικτή και η απόδοση ενός ομαδικού βαθμού.
Για να δημιουργήσουμε μία Ομάδα μαθημάτων, από το μενού αριστερά επιλέγουμε Προγράμματα Σπουδών, βρίσκουμε το Πρόγραμμα Σπουδών που επιθυμούμε πατάμε τις και κατόπιν Προβολή.
Στην ενότητα Ομάδες επιλέγουμε Δημιουργία.
Στο αναδυόμενο παράθυρο συμπληρώνουμε τα απαιτούμενα πεδία και επιλέγουμε .
- Τον Τύπο της ομάδας και συγκεκριμένα Απλή Ομάδα.
- Το Όνομα της ομάδας.
- Τον Κωδικό της ομάδας.
- Εάν είναι Ενεργή όχι.
- Τον Ελάχιστο αριθμό μαθημάτων που οφείλει να επιλέξει ο φοιτητής.
- Τον Μέγιστο αριθμό μαθημάτων που μπορεί να επιλέξει ο φοιτητής.
Η Ομάδα που δημιουργήσαμε εμφανίζεται στην διαθέσιμη λίστα των ομάδων. Επιλέγουμε το για να την επεξεργαστούμε.
Στο πεδίο Διαθέσιμη στα εξάμηνα επιλέγουμε τα εξάμηνα του Προγράμματος Σπουδών, στα οποία θέλουμε να εμφανίζεται η ομάδα στις δηλώσεις των φοιτητών. Επιλέγουμε εάν ο βαθμός των περιεχόμενων μαθημάτων είναι Ομαδικός ή όχι και επιλέγουμε για να αποθηκευτούν οι καταχωρήσεις μας
Στην ενότητα Άλλες γλώσσες, συμπληρώνουμε το Όνομα και την Περιγραφή στα αγγλικά και πατάμε .
Για να προσθέσουμε ένα μάθημα σε μία Ομάδα από την λίστα των Ομάδων επιλέγουμε το στην Ομάδα που επιθυμούμε.
Επιλέγουμε Προσθήκη μαθήματος.
Βρίσκουμε από την λίστα το επιθυμητό μάθημα, το επιλέγουμε και πατάμε .
Το μάθημα εμφανίζεται στην λίστα των περιεχόμενων μαθημάτων της Ομάδας.
Εάν δεν προσφέρεται κάποιο μάθημα στην Ομάδα, επιλέγουμε την Διαγραφή μαθήματος και από το αναδυόμενο παράθυρο επιλέγουμε το μάθημα που θέλουμε να αφαιρέσουμε από τα προσφερόμενα μαθήματα και κατόπιν .
Πέραν της Ομάδας έχουμε την δυνατότητα δημιουργίας Υπερομάδας, όταν καθίσταται η ανάγκη βάση των απαιτήσεων ενός Προγράμματος Σπουδών. Πρόκειται στην ουσία για μία ευρύτερη κατηγορία ομάδας , η οποία εμπεριέχει άλλες ομάδες. Η συγκεκριμένη κατηγορία είθισται, χωρίς να τελεί πανάκεια, να χρησιμοποιείται στις περιπτώσεις που ένα Πρόγραμμα Σπουδών προσφέρει παραπάνω από μία Ξένη Γλώσσα, ως υποχρεωτικό μάθημα για τη λήψη πτυχίου. Στη περίπτωση αυτή λοιπόν φτιάχνουμε μια Υπερομάδα και την ονοματίζουμε ως Ξένη Γλώσσα η οποία θα εμπεριέχει άλλες απλές Ομάδες π.χ Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, κ.ο.κ. Η κάθε Ομάδα θα ενέχει τα δικά της μαθήματα π.χ. Αγγλικά I, Αγγλικά II, Γαλλικά κ.ο.κ.
Στην ενότητα Ομάδες επιλέγουμε Δημιουργία.
Στο αναδυόμενο παράθυρο συμπληρώνουμε τα απαιτούμενα πεδία και επιλέγουμε .
- Στον Τύπο της ομάδας επιλέγουμε Υπερομάδα.
- Το Όνομα της ομάδας.
- Τον Κωδικό της ομάδας.
- Εάν είναι Ενεργή όχι.
Η Υπερομάδα που δημιουργήσαμε εμφανίζεται στην διαθέσιμη λίστα των ομάδων. Επιλέγουμε το για να την επεξεργαστούμε.
Στο πεδίο Διαθέσιμη στα εξάμηνα επιλέγουμε τα εξάμηνα του Προγράμματος Σπουδών, στα οποία θέλουμε να εμφανίζεται η Υπερομάδα στις δηλώσεις των φοιτητών και πατάμε για να αποθηκευτούν οι καταχωρήσεις μας
Στην ενότητα Άλλες γλώσσες, συμπληρώνουμε το Όνομα και την Περιγραφή στα αγγλικά και πατάμε .
Εν συνεχεία δημιουργούμε τις Απλές ομάδες π.χ. των Αγγλικών, όπως περιγράφηκε παραπάνω και στην Υπερομάδα επιλέγουμε αυτή της Ξένης Γλώσσας που μόλις δημιουργήσαμε και πατάμε .
Προϋποθέσεις επιλογής Κατεύθυνσης
Για να προσθέσουμε προϋποθέσεις σε μία Κατεύθυνση επιλέγουμε το δίπλα στην Κατεύθυνση και έχουμε τη δυνατότητα προϋποθέσεων δήλωσης μεταξύ των οποίων:
- Την Ιδιότητα του Φοιτητή.
- Προαπαιτούμενο μάθημα.
- Τύπο μαθήματος.
- Γνωστικό αντικείμενο μαθήματος.
- Τομέα μαθήματος.
- Τύπο εργασίας.
- Πρακτική άσκηση.
Προϋποθέσεις επιλογής Ομάδας
Για να προσθέσουμε προϋποθέσεις σε μία Κατεύθυνση επιλέγουμε το δίπλα στην Ομάδα και έχουμε τη δυνατότητα προϋποθέσεων δήλωσης μεταξύ των οποίων:
- Την Ιδιότητα του Φοιτητή.
- Προαπαιτούμενο μάθημα.
- Τύπο μαθήματος.
- Γνωστικό αντικείμενο μαθήματος.
- Τομέα μαθήματος.
- Τύπο εργασίας.
- Πρακτική άσκηση.
- Ομάδα μαθημάτων
·Κατά τον ορισμό προϋποθέσεων για τη δήλωση μια Ομάδας, προστέθηκε η δυνατότητα η προϋπόθεση να ελέγχει ιδιότητες άλλων ομάδων του προγράμματος σπουδών.
Προϋποθέσεις επιλογής Εργασίας – Πρακτικής άσκησης
Από την Επισκόπηση του Προγράμματος Σπουδών επιλέγουμε Ενέργειες και κατόπιν Ορισμός προϋποθέσεων.
Όσον αφορά την Εργασία μπορούμε να θέσουμε προϋποθέσεις μεταξύ των οποίων:
- Ιδιότητα του Φοιτητή.
- Προαπαιτούμενο μάθημα.
- Τύπο μαθήματος.
- Γνωστικό αντικείμενο μαθήματος.
- Τομέας μαθήματος.
- Πρακτική άσκηση.
Όσον αφορά την Πρακτική μπορούμε να θέσουμε προϋποθέσεις μεταξύ των οποίων:
- Ιδιότητα του Φοιτητή.
- Προαπαιτούμενο μάθημα.
- Τύπο μαθήματος.
- Γνωστικό αντικείμενο μαθήματος.
- Τομέας μαθήματος.
- Τύποι εργασιών.
Προϋποθέσεις Λήψης πτυχίου
Για να θέσουμε τις προϋποθέσεις πτυχίου ανά Κατεύθυνση, επιλέγουμε τη Κατεύθυνση που θέλουμε και κατόπιν . Έχουμε τη δυνατότητα προσθήκης προϋποθέσεων μεταξύ των οποίων:
- Ιδιότητα του Φοιτητή.
- Προαπαιτούμενο μάθημα.
- Τύπο μαθήματος.
- Γνωστικό αντικείμενο μαθήματος.
- Τομέας μαθήματος.
- Τύποι εργασιών.
- Πρακτική άσκηση.
Τρόπος Υπολογισμού Πτυχίου
Από την Επισκόπηση του Προγράμματος Σπουδών επιλέγουμε Ενέργειες και κατόπιν Ορισμός τρόπου υπολογισμού πτυχίου.
Στα μαθήματα επιλέγουμε Όλοι οι τύποι και θέτουμε Συντελεστή ίσο με 1. Ορίζουμε ως 1 το Συντελεστή διότι ο αλγόριθμος που τρέχει για τον υπολογισμό του πτυχίου θα υπολογίσει το συντελεστη βαρύτητας που έχουμε θέσει στο μάθημα, ο οποίος ισούται με τις πιστωτικές μονάδες (ects) του μαθήματος.
Ο αλγόριθμος υπολογισμού του πτυχίου προκύπτει από το άθροισμα των γινομένων του βαθμού του μαθήματος επι τον συντελεστη βαρύτητας συνυπολογίζοντας και το γινόμενο του βαθμού της εργασίας επί τον συντελεστή βαρύτητας, διά το άθροισμα των συντελεστών των μαθημάτων και της εργασίας.
Βαθμός Μ1= ο βαθμός του πρώτου μαθήματος
Συντελεστής Μ1= ο συντελεστής του πρώτου μαθήματος
Βαθμός Μ2= ο βαθμός του δεύτερου μαθήματος
Συντελεστής Μ2= ο συντελεστής του δεύτερου μαθήματος
Βαθμός Μν= ο βαθμός του νιοστού μαθήματος
Συντελεστής Μν= ο συντελεστής του νιοστού μαθήματος
Βαθμός Ε= ο βαθμός της εργασίας
Συντελεστής Ε= ο συντελεστής της εργασίας
Για να μπορέσουμε να εκδώσουμε Παράρτημα Διπλώματος στα ελληνικά για το Πρόγραμμα Σπουδών που μόλις φτιάξαμε θα πρέπει να συμπληρώσουμε τις Επιπλέον Πληροφορίες. Επιλέγουμε το Πρόγραμμα Σπουδών και κατόπιν Επεξεργασία.
Επιλέγουμε την ενότητα Επιπλέον Πληροφορίες. Τα προσφερόμενα πεδία που μπορούμε να εμφανίσουμε σε όποιο Πρότυπο αναφοράς θέλουμε και τελούν βασική δομή του Παραρτήματος Διπλώματος είναι:
- Επίσημη διάρκεια.
- Απαιτήσεις εισαγωγής.
- Είδος μελέτης.
- Απαιτήσεις πτυχίου.
- Πρόσβαση σε σπουδές.
- Επαγγελματικό καθεστώς.
- Σύστημα βαθμολογίας.
- Συμπληρωματικές πληροφορίες.
- Άλλες πηγές πληροφοριών.
- Γλώσσα διδασκαλίας.
- Προϋποθέσεις εισαγωγής στο Πρόγραμμα Σπουδών.
- Τομέας Σπουδών τίτλου.
Επιλέγουμε την Επεξεργασία που υπάρχει δίπλα από κάθε ενότητα για να καταχωρήσουμε τη πληροφορία που θέλουμε.
Μετά το τέλος κάθε καταχώρησης πατάμε .
Στις Άλλες γλώσσες καταχωρούμε βασικά στοιχεία του Προγράμματος Σπουδών στα αγγλικά, όπως είναι ο Τίτλος πτυχίου.
Στην ίδια ενότητα καταχωρούμε και τα απαιτουμενα πεδια για την αποτύπωση του Αγγλικού Παραρτήματος Διπλώματος.
Μετά το τέλος κάθε καταχώρησης πατάμε .
Στην ενότητα Κανόνες εξαμήνων μπορούμε να ορίσουμε Κανόνα εξαμήνου για να θέσουμε τον ελάχιστο αριθμό απαιτούμενων μαθημάτων ανά τύπο που πρέπει να περαστεί σε κάθε εξάμηνο για την ορθή εκτύπωση του Πιστοποιητικού του Στεγαστικού επιδόματος ή Κανόνα δήλωσης για να ορίσουμε τον μέγιστο επιτρεπόμενο αριθμό μαθημάτων που μπορεί να δηλωθεί σε κάθε εξάμηνο.
Για να δημιουργήσουμε έναν Κανόνα δηλωσης μεταβαίνουμε στην ενότητα Κανόνες εξαμήνων στο Πρόγραμμα Σπουδών που επιθυμούμε και επιλέγουμε Δημιουργία.
Στον τύπο κανόνα επιλέγουμε Κανόνα δήλωσης και ορίζουμε το Εξάμηνο για το οποίο θέλουμε να εφαρμοστεί ο κανόνας. Στους Τύπους μαθημάτων αφήνουμε το Όλοι αν ισχύει για όλους τους τύπους μαθημάτων ή επιλέγουμε συγκεκριμένους τύπους (π.χ. Υποχρεωτικό κτλ). Ορίζουμε τον Αριθμό μαθημάτων, τον Αριθμό ects, τον Αριθμό διδακτικών μονάδων ή τον Αριθμό ωρών από κάθε τύπο μαθήματος (π.χ. Υποχρεωτικό κτλ.) που έχει δικαίωμα να πάρει ο φοιτητής τη συγκεκριμένη περίοδο και πατάμε .
Στην περίπτωση που ο Κανόνας δήλωσης είναι ίδιος για τα Υπόλοιπα εξάμηνα πέραν των κανονικών εξαμήνων του Προγράμματος Σπουδών αφήνουμε την τιμή του Εξαμήνου κενή και πατάμε .
Στην λίστα των κανόνων βλέπουμε πως η τιμή στα εξάμηνα είναι Υπόλοιπα εξάμηνα.
Για να δημιουργήσουμε έναν Κανόνα εξαμήνου μεταβαίνουμε στην ενότητα Κανόνες εξαμήνων στο Πρόγραμμα Σπουδών που επιθυμούμε και επιλέγουμε Δημιουργία.
Στον τύπο κανόνα επιλέγουμε Κανόνα εξαμήνου και ορίζουμε το Εξάμηνο για το οποίο θέλουμε να εφαρμοστεί ο κανόνας. Στους Τύπους μαθημάτων αφήνουμε το Όλοι αν ισχύει για όλους τους τύπους μαθημάτων ή επιλέγουμε συγκεκριμένους τύπους (π.χ. Υποχρεωτικό κτλ). Ορίζουμε τον ελάχιστο Αριθμό μαθημάτων, τον ελάχιστο Αριθμό ects, τον ελάχιστο Αριθμό διδακτικών μονάδων ή τον ελάχιστο Αριθμό ωρών από κάθε τύπο μαθήματος (π.χ. Υποχρεωτικό κτλ.) που οφείλει να πάρει ο φοιτητής τη συγκεκριμένη περίοδο και πατάμε .
Στην λίστα των κανόνων εμφανίζεται ο Κανόνας εξαμήνου που μόλις δημιουργήσαμε.
Όταν θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα νέο Πρόγραμμα Σπουδών το οποίο διαφοροποιείται ελάχιστα από το τρέχον Πρόγραμμα μπορούμε να το αντιγράψουμε και δεν χρειάζεται να κάνουμε δημιουργία νέου Προγράμματος. Από την Επισκόπηση του Προγράμματος σπουδών που θέλουμε να αντιγράψουμε επιλέγουμε Ενέργειες και κατόπιν Αντιγραφή Προγράμματος Σπουδών.
Ορίζουμε την Ονομασία του νέου Προγράμματος και επιλέγουμε .
Επάνω δεξιά εμφανίζεται ένα ενημερωτικό μήνυμα της επιτυχούς έναρξης της διαδικασίας αντιγραφής.
Η διαδικασία αντιγραφής του Προγράμματος είναι μία ασύγχρονη διαδικασία, η διάρκεια της οποίας εξαρτάται από το πλήθος των στοιχείων που έχει να αντιγράψει. Όταν ολοκληρωθεί η όλη διαδικασία μπορούμε να αναζητήσουμε το Πρόγραμμα Σπουδών που μόλις φτιάξαμε στα Ενεργά Προγράμματα και να το τροποποιήσουμε.
Οι κανόνες αντιστοίχισης εφαρμόζονται σε περιπτώσεις μεταφοράς από παλιό Πρόγραμμα Σπουδών σε νέο με ταυτόχρονη αντιστοίχιση παλιών μαθημάτων με νέα.
Στο νέο Πρόγραμμα Σπουδών που έχουμε δημιουργήσει, πηγαίνουμε στην καρτέλα Κανόνες αντιστοιχιών και δημιουργούμε μια νέα εγγραφή. Εδώ θα δημιουργηθούν οι κανόνες που ρυθμίζουν τις αντιστοιχήσεις όλων των μαθημάτων.
Επιλέγουμε το για να ξεκινήσουμε να δημιουργούμε κανόνες αντιστοιχιών, επιλέγοντας την Προσθήκη μαθημάτων προγράμματος σπουδών.
Οι κανόνες αντιστοιχιών μπορούν να καλύψουν πολλές διαφορετικές περιπτώσεις, ανάλογα με τις ανάγκες του τμήματος. Παρακάτω ακολουθούν ορισμένα ενδεικτικά παραδείγματα:
1 παλιό μάθημα αντιστοιχίζεται με 1 νέο
Πρόκειται για την πιο απλή περίπτωση όπου ένα παλιό μάθημα αντιστοιχίζεται με ένα νέο. Επιλέγουμε πρώτα το νέο μάθημα από τη λίστα.
Επιλέγοντας το μπορούμε να περάσουμε τις προϋποθέσεις που πρέπει να ισχύουν για να περαστεί το νέο μάθημα στην καρτέλα του φοιτητή. Στη συγκεκριμένη περίπτωση έχουμε ένα παλιό μάθημα μόνο, για το οποίο ελέγχουμε αν έχει περαστεί και ορίζουμε το ποσοστό συμμετοχής του στον τελικό βαθμό.
1 παλιό μάθημα αντιστοιχίζεται με 2 νέα
Σε περίπτωση που ένα παλιό μάθημα πρέπει να αντιστοιχηθεί με 2 νέα, επιλέγουμε και τα 2 νέα μαθήματα στην Προσθήκη μαθήματος.
Παρατηρούμε ότι δημιουργούνται 2 νέοι κανόνες, στους οποίους θα βάλουμε τις προϋποθέσεις όπως στην παραπάνω περίπτωση (1 παλιό -> 1 νέο).
Σε κάποιες περιπτώσεις 1 νέο μάθημα πρέπει να πάρει τον βαθμό από 2 παλιά μαθήματα, είτε αυτός είναι ο μέσος όρος των 2 παλιών είτε ο μεγαλύτερος από τους 2.
2 παλιά μαθήματα αντιστοιχίζονται με 1 νέο (μέσος όρος 2 παλιών μαθημάτων)
Σε αυτήν την περίπτωση, προσθέτουμε και τα 2 μαθήματα σε διαφορετική προϋπόθεση και στο Ποσοστό συμμετοχής στον τελικό βαθμό επιλέγουμε 1 και στα 2 μαθήματα.
2 παλιά μαθήματα αντιστοιχίζονται με 1 νέο (μέγιστος βαθμός 2 παλιών μαθημάτων)
Όπως και στην παραπάνω περίπτωση, προσθέτουμε κανονικά και τα 2 μαθήματα σε ξεχωριστή προϋπόθεση με το ίδιο ποσοστό συμμετοχής στον τελικό βαθμό.
Για να ορίσουμε ότι θέλουμε να περαστεί ο μεγαλύτερος βαθμός επιστρέφουμε στην αρχική οθόνη και επιλέγουμε το .
Στη Διατήρηση μεγαλύτερου βαθμού επιλέγουμε Ναι και κατόπιν .
2 παλιά μαθήματα αντιστοιχίζονται με 1 νέο (έλεγχος για το 1 αν έχει περαστεί, δεν συμμετέχει στον βαθμό)
Αν θέλουμε να ελέγξουμε απλώς αν έχει περαστεί ένα μάθημα, αλλά να μην συμμετέχει στον τελικό βαθμό, μπορούμε να ορίσουμε το Ποσοστό συμμετοχής στον τελικό βαθμό σε 0. Σε αυτήν την περίπτωση ο τελικός βαθμός θα είναι ο βαθμός του άλλου μαθήματος.
3 παλιά μαθήματα αντιστοιχίζονται με 1 νέο (συμμετοχή 50%-30%-20%)
Σε περίπτωση που ο βαθμός πρέπει να υπολογιστεί από πολλά μαθήματα με διαφορετικό ποσοστό το καθένα, καταχωρούμε τις τιμές στα αντίστοιχα πεδία, φροντίζοντας το άθροισμα των ποσοστών να ισούται με 1.
3 παλιά μαθήματα αντιστοιχίζονται με 1 νέο (να έχει περάσει 1 από τα 2 πρώτα και το 3ο)
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και πιο σύνθετες εκφράσεις, π.χ. από δύο παλιά μαθήματα αν έχει περάσει 1 και να έχει περάσει και ένα ακόμα παλιό. Σε αυτήν την περίπτωση καταχωρούμε και τα 3 μαθήματα με διαφορετική προϋπόθεση και επιλέγουμε Ορίστε σύνθετο κανόνα. Εδώ μπορούμε να ορίσουμε ποιο μάθημα πρέπει να έχει περαστεί οπωσδήποτε και ποια 2 μπορεί να έχουν περαστεί.
Εκτέλεση αντιστοιχιών
Επιλέγουμε τους φοιτητές που είναι ενεργοί και ανήκουν στο ίδιο πρόγραμμα σπουδών. Από τις Ενέργειες επιλέγουμε Εφαρμογή κανόνων αντιστοιχιών.
Επιλέγουμε ποιο σετ κανόνων θέλουμε να εκτελεστεί και κατόπιν .
Αν υπάρχουν κανόνες αντιστοιχιών, τους οποίους δεν θέλουμε να εκτελέσουμε αλλά ούτε να διαγράψουμε, μπορούμε να τους απενεργοποιήσουμε, επιλέγοντας το και επιλέγοντας Όχι στο πεδίο Ενεργή και .
Στην ίδια καρτέλα, στο πεδίο Σημειώσεις μπορούμε να ορίσουμε και ένα κείμενο που θα εμφανίζεται στην καρτέλα του φοιτητή στο μάθημα που έγινε η αντιστοίχιση.
Εφόσον ολοκληρωθεί η παραπάνω διαδικασία, πηγαίνουμε Περισσότερα -> Αντιστοιχίες Προγραμμάτων Σπουδών και βλέπουμε τα αποτελέσματα της εκτέλεσης.
Πατώντας Εμφάνιση σε κάθε φοιτητή μπορούμε να δούμε αναλυτικά τα αποτελέσματα των κανόνων αντιστοίχισης που έχουμε ορίσει.
Η διαγραφή ενός Προγραμμάτων Σπουδών είναι εφικτή μόνο από χρήστη με διαχειριστικά δικαιώματα και όταν δεν το ακολουθούν φοιτητές και δεν περιέχει ομάδες ούτε κατευθύνσεις.
Από τα Προγράμματα σπουδών επιλέγουμε την Προβολή του προγράμματος που θέλουμε να διαγράψουμε.
Στις Ενέργειες επιλέγουμε Διαγραφή προγράμματος σπουδών.
Σε περίπτωση που ακολουθείται από φοιτητές εμφανίζεται το αντίστοιχο μήνυμα σφάλματος:
Σε περίπτωση που περιέχει κατευθύνσεις εμφανίζεται το αντίστοιχο μήνυμα σφάλματος:
Σε περίπτωση που περιέχει ομάδες εμφανίζεται το αντίστοιχο μήνυμα σφάλματος:
Μόλις διορθώσουμε τα σφάλματα, μπορούμε να προχωρήσουμε με τη διαγραφή του προγράμματος σπουδών.