Οδηγίες συμμετοχής σε εξ αποστάσεως διάλεξη με Skype for Business (φοιτητές)

Τύπος Ενημέρωσης 

Εάν ένας καθηγητής σας, σας  ενημερώσει ότι θα πραγματοποιήσει εξ αποστάσεως διαλέξη, με χρήση της υπηρεσίας Skype for Business (σας απέστειλε δηλαδή σύνδεσμο της μορφής https://meet.lync.com/aristotleuniversity-office365/ΧΧΧ/ΧΧΧ), για να την παρακολουθήσετε:

 • Ο πιο απλός και εύκολος τρόπος είναι να χρησιμοποιήσετε υπολογιστή με λειτουργικό windows και να χρησιμοποιήσετε έναν από τους browsers Microsoft Edge, Google Chrome, Internet Explorer 11.
 1. Για να συνδεθείτε στο σύνδεσμο (link) που σας έστειλε ο καθηγητής σας για την εξ αποστάσεως διάλεξη ακολουθείτε τις οδηγίες της ιστοσελίδας https://it.auth.gr/el/skypeAttendeeChrome, όπου περιγράφεται ότι απαιτείται η εκτέλεση του αρχείου SkypeMeetingApp.msi.
 2. Είναι χρήσιμο να ολοκληρώσετε τις ρυθμίσεις πριν την ώρα της προγραμματισμένης διάλεξης. Για να επιβεβαιώσετε ότι όλα λειτουργούν καλά και θα μπορέσετε να παρακολουθήσετε χωρίς προβλήματα μπορείτε να δοκιμάσετε να συνδεθείτε σε μια δοκιμαστική τηλεδιάσκεψη που είναι διαθέσιμη εδώ.
 3. Για το παραπάνω σενάριο ΔΕΝ απαιτείται ούτε ενεργοποίηση της υπηρεσίας Microsoft Office 365, ούτε ενεργοποίηση ελέγχου ταυτότητας πολλαπλών παραγόντων (multi-factor authentication--MFA), ούτε εγκατάσταση της εφαρμογής Skype for Business στον υπολογιστή σας.
 4. Επισημαίνουμε ότι για την παρακολούθηση της διάλεξης αρκεί να έχει ο υπολογιστής σας σύνδεση στο δίκτυο. Δεν είναι υποχρεωτικό να είναι εφοδιασμένος με κάμερα και μικρόφωνο.
 • Εάν δεν έχετε δυνατότητα να παρακολουθήσετε με χρήση υπολογιστή με λειτουργικό windows, μπορείτε να παρακολουθήσετε με χρήση υπολογιστή Mac ή μέσω κινητού τηλεφώνου/ tablet.
 1. Χρειάζεται να εγκαταστήσετε το Skype for Business στο Mac ή στο κινητό/tablet σας σύμφωνα με τις οδηγίες που θα βρείτε εδώ
 2. Όταν συνδεθείτε στον σύνδεσμο (link) που σας έστειλε ο καθηγητής αυτόματα θα ανοίξει η εφαρμογή Skype for Business και θα πρέπει να επιλέξετε να συνδεθείτε ως επισκέπτης (guest).
 3. Μπορείτε να δοκιμάσετε ότι όλα λειτουργούν καλά πριν την προκαθορισμένη ώρα της διάλεξης κάνοντας μια δοκιμαστική σύνδεση εδώ.
 4. Για το παραπάνω σενάριο ΔΕΝ απαιτείται ούτε ενεργοποίηση της υπηρεσίας Microsoft Office 365, ούτε ενεργοποίηση ελέγχου ταυτότητας πολλαπλών παραγόντων (multi-factor authentication--MFA).
 5. Επισημαίνουμε ότι για την παρακολούθηση της διάλεξης αρκεί να έχει ο υπολογιστής σας σύνδεση στο δίκτυο. Δεν είναι υποχρεωτικό να είναι εφοδιασμένος με κάμερα και μικρόφωνο.

Οι παραπάνω οδηγίες είναι γενικές και ενδέχεται να εξειδικεύονται περαιτέρω στην ενημέρωση που λαμβάνετε από τον ίδιο τον καθηγητή σας.

Δείτε και τις Συχνές ερωτήσεις.

Αναλυτικός οδηγός