Απόκτηση ψηφιακού πιστοποιητικού εξυπηρετητή ΑΠΘ με αυτόματο τρόπο

Οι οδηγίες που ακολουθούν περιγράφουν τη διαδικασία απόκτησης ψηφιακού πιστοποιητικού εξυπηρετητή (server) με αυτόματο τρόπο όταν πρόκειται για διεύθυνση ιστοχώρου με μοναδικό URL.

Στην περίπτωση που επιθυμείτε ψηφιακό πιστοποιητικό server για πολλαπλές διευθύνσεις (URL) ενός ιστοχώρου, π.χ. www.math.auth.gr, math.auth.gr, ακολουθήστε τις οδηγίες αυτής της ιστοσελίδας.

Συνδεόμαστε στη σελίδα έκδοσης πιστοποιητικού διακομιστή με τον πλοηγό της προτίμησής μας, συμπληρώνουμε το πλήρες Internet Όνομα/Fully Qualified Domain Name (FQDN) του διακομιστή για τον οποίο επιθυμούμε να εκδώσουμε το πιστοποιητικό (π.χ. math.auth.gr) και πατάμε Επόμενο.

Η παραπάνω σελίδα απαιτεί πιστοποίηση ταυτότητας με το ψηφιακό πιστοποιητικό χρήστη, το οποίο θα μας ζητηθεί.

 

Επιλέγουμε Δημιουργία νέου CSR.

Δίνουμε έναν κωδικό τουλάχιστον 8 χαρακτήρων, για να κλειδώσουμε το ιδιωτικό μας κλειδί και επιλέγουμε Εξαγωγή ιδιωτικού κλειδιού.

Κατεβάζουμε και αποθηκεύουμε το ιδιωτικό κλειδί επιλέγοντας το εδώ και στη συνέχεια πατάμε το κουμπί Έχω αποθηκεύσει το ιδιωτικό κλειδί και δεν θα ξεχάσω τον κωδικό του.

Αφου παραχθεί το αυτόματο CSR επιλέγουμε το Αιτούμαι, ώστε να αποσταλεί το αίτημα μας.

Μόλις κατατεθεί η αίτηση, θα πρέπει να ελεγχθεί και να εγκριθεί από τους διαχειριστές του ΚΗΔ. Στη συνέχεια θα ενημερωθούμε με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για την έκδοση και την παραλαβή του πιστοποιητικού.

Αν ο ιστοχώρος μας φιλοξενείται στην υποδομή hosted.auth.gr του ΚΗΔ, για την ενεργοποίηση SSL πρωτοκόλλου, ακολουθούμε αυτές τις οδηγίες.

 
Με εικόνες