Έκδοση νέου προσωπικού πιστοποιητικού με Mozilla Firefox

Οι οδηγίες που ακολουθούν αφορούν σε έκδοση πιστοποιητικού Class B. Για να αποκτήσετε προσωπικό ψηφιακό πιστοποιητικό της κατηγορίας Class A θα πρέπει να απευθυνθείτε στην εξυπηρέτηση χρηστών του ΚΗΔ.

Αρχικά, συνδεθείτε στην ιστοσελίδα http://www.pki.auth.gr/search.php και κάντε αναζήτηση με βάση το email σας ώστε να ελέγξετε αν διαθέτετε ενεργό προσωπικό πιστοποιητικό.

Δεν μπορείτε να εκδώσετε νέο πιστοποιητικό αν υπάρχει ενεργό και απομένουν πάνω από 15 ημέρες για τη λήξη του. Αν θέλετε να εκδώσετε νέο επειδή το έχετε χάσει (π.χ. κάνατε format στον υπολογιστή σας) θα πρέπει να προχωρήσετε σε ανάκλησή του και στη συνέχεια να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα έκδοσης νέου. Aν βρίσκεται εγκατεστημένο σε άλλον υπολογιστή σας όπου έχετε πρόσβαση μπορείτε να ακολουθήσετε τις οδηγίες για τη μεταφορά του σε άλλον υπολογιστή αντί να κάνετε ανάκλησή του και αίτηση για νέο.

Eπισκεπτόμαστε την ιστοσελίδα https://www.pki.auth.gr/secure/issue_user.php και επιλέγουμε την Έκδοση πιστοποιητικού/Certificate Issuance. Στη οθόνη που μεταφερόμαστε κάνουμε κλικ στην Έκδοση πιστοποιητικού χρήστη/User certificate request.

Στη συνέχεια πληκτρολογούμε το email του ιδρυματικού μας λογαριασμού και πατάμε Επόμενο/Next.

Αυτόματα θα μεταφερθούμε σε νέα σελίδα όπου θα πρέπει να πληκτρολογήσουμε το όνομα χρήστη/ username και τον κωδικό/ password του ιδρυματικού μας λογαριασμού και πατάμε Είσοδος.

Στη συνέχεια, μεταφερόμαστε σε νέα σελίδα όπου επιλέγουμε Αιτούμαι/Request για να γίνει η έκδοση του πιστοποιητικού μας.

Για την προστασία του πιστοποιητικού μας θα μας ζητηθεί να δημιουργήσουμε ένα νέο κωδικό (τουλάχιστον 8 χαρακτήρων) τον οποίο θα πληκτρολογούμε κάθε φορά που θα θέλουμε να κάνουμε χρήση του πιστοποιητικού. Μόλις πληκτρολογήσουμε τον κωδικό, επιβεβαιώνοντας τον ακόμη μία φορά, πατάμε στην Αποδοχή πιστοποιητικού και παραλάβη/Certificate acceptance and retrieval.

Στο νέο πεδίο που θα εμφανιστεί, πληκτρολογούμε εκ νέου τον κωδικό που δημιουργήσαμε προηγουμένως και επιλέγουμε Αποκρυπτογράφηση ιδιωτικού κλειδιού.

Στο νέο παράθυρο που θα ανοίξει πατάμε Αποθήκευση αρχείου/Save file και OK, οπότε και αποθηκεύεται το πιστοποιητικό στον υπολογιστή μας με κατάληξη αρχείου .p12. Στη συνέχεια μπορούμε να το εγκαταστήσουμε σε οποιοδήποτε πλοηγό ή πρόγραμμα διαχείρισης αλληλογραφίας.

Αν θέλετε να εισάγετε το πιστοποιητικό στον Mozilla Firefox ακολουθήστε τις οδηγίες που θα βρείτε σε αυτή την ιστοσελίδα.

Αν θέλετε να εισάγετε το πιστοποιητικό σε κάποιο πρόγραμμα αλληλογραφίας, ακολουθήστε τις οδηγίες που αφορούν το Mozilla Thunderbird ή το Webmail.

 
Με εικόνες