Διαθέσιμα εργαλεία για την τηλεργασία

Τύπος Ενημέρωσης 

Σας υπενθυμίζουμε διαθέσιμα εργαλεία που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για εξ αποστάσεως εργασία:

1.  Προώθηση της πανεπιστημιακής τηλεφωνικής σας σύνδεσης σε εθνικό σταθερό, χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο https://accounts.auth.gr/misc/callForward.php.

2.  Εξομοίωση της πανεπιστημιακής τηλεφωνικής σας σύνδεσης με χρήση έξυπνων συσκευών ή υπολογιστή. Με την υπηρεσία της τηλεφωνίας με χρήση έξυπνων συσκευών ή υπολογιστή μπορείτε να πραγματοποιείτε/δέχεστε κλήσεις από/προς κάποια έξυπνη συσκευή ή υπολογιστή, σαν να ήσασταν στο γραφείο σας. Κατόπιν αίτησης, είναι πλέον δυνατή η ενεργοποίηση της ταυτόχρονης προώθησης των κλήσεων και σε 2η έξυπνη συσκευή. Οδηγίες χρήσης της υπηρεσίας υπάρχουν στον σύνδεσμο https://it.auth.gr/el/telephony/VoIP.

3. Πρόσβαση στην υπηρεσία ηλεκτρονικής διακίνησης εγγράφων του ΑΠΘ https://papyros.auth.gr από όπου και αν βρίσκεστε για πρωτοκόλληση και διακίνηση εγγράφων.

4. Πρόσβαση των υπαλλήλων των γραμματειών στις υπηρεσίες φοιτητολογίου και στα αρχεία της κάθε γραμματείας μέσω ειδικού gramVPN και σύνδεση Απομακρυσμένης Επιφάνειας Εργασίας (remote desktop).
  
5. Αποστολή μηνυμάτων μέσω της υπηρεσίας δυναμικών λιστών ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για την ενημέρωση μελών των Ακαδημαϊκών Τμημάτων.
  
6. Σε ιδιαίτερες περιπτώσεις, εάν για παράδειγμα δεν έχετε εγκατεστημένο κάποιο πρόγραμμα στον υπολογιστή του σπιτιού σας, μπορείτε να κάνετε σύνδεση "Απομακρυσμένης Επιφάνειας Εργασίας" στον Remote Desktop Server "rds.it.auth.gr" με ιδρυματικό λογαριασμό (Username "pclabs\username ιδρυματικού λογαριασμού") και να εργαστείτε από εκεί.

 

Σας ευχόμαστε Καλό Πάσχα.