Αποκλεισμός μηνυμάτων email με συνημμένα έγγραφα Microsoft Word

Τύπος Ενημέρωσης 
Τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται ταχύτατη μετάδοση ιών μέσω παραπλανητικών emails από χρήστη σε χρήστη. Οι ιοί βρίσκονται μέσα σε μολυσμένα έγγραφα Microsoft Word τα οποία επισυνάπτονται σε παραπλανητικά emails.

Ο ιός που διακινείται μέσω της συγκεκριμένης προσπάθειας είναι πολυμορφικός, μεταλλάσσεται διαρκώς και οι αποστολές των μηνυμάτων δε φέρουν επί του παρόντος κάποιο μοναδικό χαρακτηριστικό που να επιτρέπει τον αποκλεισμό τους από τα αντιικα συστήματα.

Για τον λόγο αυτό από Τετάρτη 14/10/2020 και ώρα 21:30 αποκλείονται και δεν θα παραλαμβάνονται από τους mail servers του ΑΠΘ τα μηνύματα που φέρουν ένα επισυναπτόμενο έγγραφο σε μορφή Microsoft Word.

Οι αποστολείς των μηνυμάτων που θα απορρίπτονται θα ενημερώνονται και θα γνωρίζουν ότι το μήνυμα τους δεν παραδόθηκε με βάση το παρακάτω:

 

Για την εξέλιξη των ενεργειών παρακολουθείτε το σχετικό τεχνικό δελτίο στην ιστοσελίδα https://it.auth.gr/el/authTickets/view/2020101401
ενώ για την άρση του αποκλεισμού θα ενημερωθείτε και με νεότερο μήνυμα.

Στην ιστοσελίδα http://it.auth.gr/el/security/secPractices μπορείτε να βρείτε συμβουλές για την ασφάλεια του λογαριασμού και του υπολογιστή σας.