Κατάργηση χρεώσεων υπεραστικών τηλεφωνικών κλήσεων

Τύπος Ενημέρωσης 
Σας ενημερώνουμε ότι από 1 Μαρτίου 2020 καταργούνται οι χρεώσεις προς εθνικούς υπεραστικούς (σταθερούς) προορισμούς για κλήσεις που πραγματοποιούνται από τηλεφωνικές συσκευές του δικτύου του ΑΠΘ και πλέον για τις κλήσεις αυτής της κατηγορίας δε θα απαιτείται η εισαγωγή προσωπικού κωδικού χρέωσης τηλεφωνίας (PAC).

Αναλυτικότερα, μετά από εισήγηση του ΚΗΔ, που έκανε δεκτή η αρμόδια Επιτροπή Ψηφιακής Διακυβέρνησης (ΕΨΔ) του ΑΠΘ, θα ισχύσουν τα ακόλουθα:

  •     Οι εθνικοί υπεραστικοί προορισμοί θα καλούνται χωρίς τη χρήση PAC.
  •     Θα είναι δυνατή η προώθηση των κλήσεων από το τηλέφωνο γραφείου και προς εθνικούς υπεραστικούς προορισμούς.
  •     Οι κλήσεις προς εθνικούς υπεραστικούς προορισμούς θα εντάσσονται στην υπάρχουσα πολιτική ορθής χρήσης (1.600 λεπτά ομιλίας ανά δίμηνο), πέραν των οποίων θα απαιτείται PAC.

Επίσης, στο πλαίσιο αναδιάρθρωσης της πολιτικής χρεώσεων των κλήσεων, οι κλήσεις προς αστικούς και υπεραστικούς προορισμούς με τη χρήση VoIP clients από smartphones, tablets κ.τ.λ., δε θα απαιτούν πλέον την εισαγωγή PAC.

Το ΚΗΔ υπενθυμίζει ότι για τον καλύτερο έλεγχο των κλήσεων και των χρεώσεών σας, μέσω της υπηρεσίας E-billing μπορείτε να παρακολουθείτε τη χρήση που έχετε κάνει εντός του τρέχοντος διμήνου, των δωρεάν μονάδων τηλεφωνίας που τυχόν δικαιούστε, καθώς και του ιστορικού των εκδοθέντων λογαριασμών σας.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε τις σχετικές ιστοσελίδες των υπηρεσιών: