Σάββατο 16/3 - Επείγουσες ενημερώσεις ασφάλειας

Τύπος Ενημέρωσης 

Το Σάββατο 16/3/2019 έχουν προγραμματιστεί επείγουσες ενημερώσεις ασφάλειας σε ιστοχώρους και υπηρεσίες του ΑΠΘ. Οι ενημερώσεις αφορούν στην εγκατάσταση νέων ψηφιακών πιστοποιητικών με αυξημένες προδιαγραφές, μετά από επείγον πρόβλημα ασφάλειας που εμφανίστηκε σε Παγκόσμιο Επίπεδο και το οποίο αφορά τις Αρχές Έκδοσης Ψηφιακών Πιστοποιητικών (δείτε τη σχετική ανακοίνωση).

Λόγω του πλήθους των εμπλεκόμενων διαχειριστών ιστοχώρων από επιμέρους μονάδες του ΑΠΘ, αλλά και του μεγάλου εύρους των εργασιών, δεν μπορεί να αποκλειστεί η εμφάνιση μεμονωμένων προβλημάτων, π.χ. εμφάνιση προειδοποιήσεων ασφαλείας στους browsers των χρηστών "περί μη ασφαλούς σύνδεσης" ή ακόμα και διακοπή κάποιων υπηρεσιών.

Το ΚΗΔ θα εργαστεί εντατικά για την ομαλή και ασφαλή λειτουργία όλων των υπηρεσιών του και θα παράσχει συνδρομή στους διαχειριστές υπηρεσιών των μονάδων του ΑΠΘ.

Για οποιοδήποτε πρόβλημα ή απορία επικοινωνήστε στη διεύθυνση support@auth.gr που θα είναι διαθέσιμη για υποστήριξη και στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Περισσότερες λεπτομέρειες υπάρχουν στο σχετικό τεχνικό δελτίο όπου μπορείτε να παρακολουθείτε την εξέλιξη των εργασιών.