Ενημερωτική ομιλία για το Google Summer of Code 2018

Τύπος Ενημέρωσης 
Το Κέντρο Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Α.Π.Θ. και το LambdaSpace σας προσκαλούν στην παρουσίαση “Google Summer of Code 2018: Participation & Application process” την Τρίτη 13 Μαρτίου 2018 και ώρα 13:00  στο ΚΕΔΕΑ (Αμφιθέατρο ΙΙΙ).

Το Google Summer of Code (GSoC - https://developers.google.com/open-source/gsoc/) απευθύνεται αποκλειστικά σε φοιτητές προσφέροντάς τους μια μοναδική ευκαιρία συνεργασίας, απόκτησης γνώσεων και ανάπτυξης δεξιοτήτων.
Διεξάγεται κάθε καλοκαίρι δίνοντας την ευκαιρία σε πάνω από 1000 φοιτητές να συνεισφέρουν στην ανάπτυξη λογισμικού ανοιχτού κώδικα μέσα σε ομαδικό και συνεργατικό πνεύμα, με τη συνεχή καθοδήγηση από μέντορες.

Η ομιλήτρια, Στέλλα Ρούζη (GSoC mentor - stella.rouzi@gmail.com) μας ενημερώνει για όλα όσα αφορούν τη συμμετοχή στο GSoC και τη διαδικασία των αιτήσεων καθώς επίσης απαντάει σε ερωτήματα όπως:
 - Πώς να επιλέξω την κατάλληλη ομάδα και project;
 - Τι γνώσεις απαιτούνται για να γίνω δεκτός/ή;
 - Θα καταφέρω να ολοκληρώσω το project μου κι ας μην έχω προηγούμενη εμπειρία;

Το LambdaSpace, το hackerspace της πόλης, είναι ένας χώρος ανοιχτός σε όλους ο οποίος φιλοξενεί software και hardware projects, workshops και meetups, όπως τα coding workshops και τα GSoC meetups τα οποία έχουν πλέον καθιερωθεί. Είναι ένας χώρος από την κοινότητα για την κοινότητα, στηριζόμενος σε δωρεές. Ο καθένας μπορεί να γίνει μέλος, να μάθει, να δουλέψει πάνω σε ένα υπάρχον ή δικό του project, καθώς και να μοιραστεί τις γνώσεις του μέσα από κάποια παρουσίαση ή workshop.

Η παρουσίαση απευθύνεται σε φοιτητές όλων των βαθμίδων, καθώς και προγραμματιστές οι οποίοι επιθυμούν να γίνουν μέντορες κάποιου project ανοιχτού κώδικα.

Αν είστε φοιτητής/φοιτήτρια και θέλετε να γράψετε κώδικα, σας ενδιαφέρει!

 

Μέρα: Τρίτη 13 Μαρτίου 2018
Ώρα: 13:00 - 14:30
ΚΕΔΕΑ Α.Π.Θ. - ΑΜΦ ΙΙΙ

FB Event: https://www.facebook.com/events/163542944365778/