Προσοχή!!! Προσπάθειες υποκλοπής στοιχείων μέσω παραπλανητικών email

Τύπος Ενημέρωσης 

21/03/2013
 

Σας ενημερώνουμε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη προσπάθειες για υποκλοπή των κωδικών (passwords) ιδρυματικών λογαριασμών χρηστών του ΑΠΘ. Το Κέντρο Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (ΚΗΔ) ΑΠΘ σας παρακαλεί να δώσετε την προσοχή σας στις παρακάτω πληροφορίες:
 

Ακολουθεί δείγμα παραπλανητικού μηνύματος:

 -----------------------------------------------------------------------------------------------------


ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ χρήστες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου αναμένεται να ενημερώσετε τους λογαριασμούς μας έκδοση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του 2013. Κάντε κλικ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερώσετε το λογαριασμό σας τώρα.
 
 
 
Ευχαριστώ,
 
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ακολουθώντας το σύνδεσμο που περιέχεται στο email, εμφανίζεται η παρακάτω εικόνα:Παρακαλούμε μην εμπιστεύεστε τους αναγραφόμενους αποστολείς σε μηνύματα που σας ζητούν να εγκαταστήσετε κάποιο λογισμικό στον υπολογιστή σας, ή να αποκαλύψετε το μυστικό κωδικό χρήστη σας. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητηθεί κάτι τέτοιο από τους διαχειριστές του ΚΗΔ.

Αν λάβετε κάποιο ύποπτο μήνυμα και πριν προβείτε σε οποιαδήποτε άλλη ενέργεια σχετική με αυτό, προωθήστε το στο ΚΗΔ στη διεύθυνση (κατά προτίμηση με πλήρεις κεφαλίδες, ακολουθώντας τις οδηγίες στη σελίδα: ( http://noc.auth.gr/manuals/mail/FAQ-mail/mail-headers.html) ή επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 2310999000, ώρες 08:15-15:15.

Αν αποκαλύψατε τα στοιχεία του ιδρυματικού σας λογαριασμού στην παραπάνω ιστοσελίδα θα πρέπει να προβείτε άμεσα σε αλλαγή του κωδικού πρόσβασης μέσω της ιστοσελίδας https://accounts.auth.gr/account/password.php.