Οδηγίες χρήσης της Cardisoft Γραμματεία 4 (Gram RemoteApps)

Στις οδηγίες που ακολουθούν περιγράφεται ο τρόπος πρόσβασης στην Cardisoft απομακρυσμένα, μέσω της νέας εφαρμογής Cardisoft Γραμματεία 4 (Gram RemoteApps) από υπολογιστή του κλειστού δικτύου Γραμματειών.
Είσοδος στην Cardisoft μέσω του Gram RemoteApp
 1. Από το μενού της Έναρξης των Windows ακολουθούμε τη διαδρομή Όλα τα προγράμματα > RemoteApp and Desktop Connections > Cardisoft Γραμματεία 4 (Gram RemoteApps) για να εισέλθουμε στην εφαρμογή της Cardisoft μέσω του νέου RemoteApp.


  Εναλλακτικά, βρίσκουμε στην επιφάνεια εργασίας τη συντόμευση Cardisoft Γραμματεία 4 (Gram RemoteApps).
   
 2. Με το άνοιγμα του RemoteApp, την πρώτη φορά εμφανίζεται ένα προειδοποιητικό παράθυρο στο οποίο επιλέγουμε Connect. Επίσης τσεκάρουμε την ένδειξη "Don't ask me again for remote connections from  this publisher" για να μην εμφανιστεί ξανά το συγκεκριμένο παράθυρο.


  Στη συνέχεια υπάρχουν δύο εναλλακτικοί τρόποι για να συνδεθούμε.
  Α. Εισάγουμε το username (όνομα χρήστη) στη μορφή gram\username και το password (κωδικός πρόσβασης) του λογαριασμού μας για την πρόσβαση στο σύστημα γραμματειών (τα στοιχεία πρόσβασης είναι αυτά για το tsgram). Επιλέγουμε το κουτάκι Remember my credentials ώστε να μην χρειάζεται κάθε φορά να δίνουμε αυτά τα στοιχεία πρόσβασης.

  Β. Επιλέγουμε στο παράθυρο αντί για username/pwd την ένδειξη Smart card credential και εισάγουμε το PIN της ακαδημαϊκής ταυτότητας ή το PIN που έχουμε δηλώσει στο στικάκι.

 3. Αφού ανοίξει η εφαρμογή της Cardisoft επιλέγουμε να εισέλθουμε με τα στοιχεία πρόσβασης που διαθέτουμε ως χρήστες των Windows.
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς

Έχει επιλεχθεί μεσαίου μεγέθους γραμματοσειρά στη συγκεκριμένη εφαρμογή Cardisoft. Αν επιθυμούμε μικρότερου ή μεγαλύτερου μεγέθους γραμματοσειρά ακολουθούμε τα παρακάτω βήματα.

 1. Στη διαδρομή Έναρξη των Windows>Όλα τα προγράμματα> RemoteApp and Desktop Connections > Gram RemoteApps επιλέγουμε DPI scaling (Gram RemoteApps).

   
 2. Αν ζητηθούν στοιχεία πρόσβασης δίνουμε το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης που χρησιμοποιούμε για πρόσβαση στον εξυπηρετητή tsgram.
 3. Στο παράθυρο που ανοίγει επιλέγουμε Ορισμός μεγέθους προσαρμοσμένου κειμένου (DPI).

   
 4. Στη συνέχεια ρυθμίζουμε την επιθυμητή κλίματα κι επιλέγουμε ΟΚ για να αποθηκευθεί η ρύθμιση. Θα χρειαστεί να κλείσουμε την εφαρμογή Cardisoft Γραμματεία 4 (Gram RemoteApp) και να την ανοίξουμε ξανά για να εφαρμοσθεί η ρύθμιση.
Χρήσιμες πληροφορίες
 1. Όταν υπάρχει ανάγκη για εξαγωγή λίστας από την Cardisoft μέσω του Excel, η προκαθορισμένη τοποθεσία αποθήκευσης που είναι ο τοπικός φάκελος: C:\_gram-export ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να αλλάξει π.χ. σε My Documents κτλ. Ο φάκελος C:\_gram-export όπου αποθηκεύονται τα αρχεία excel υπάρχει ως συντόμευση στην επιφάνεια εργασίας.
 2. Κατά την εκτύπωση εγγράφου pdf από την Cardisoft η τοποθεσία αποθήκευσης επιλέγεται σύμφωνα με την προτίμησή σας και δεν ισχύει ο περιορισμός που αναφέρθηκε στο 1 (αμέσως παραπάνω). Ειδικά για την περίπτωση χρήσης του Bullzip για τη δημιουργία pdf δείτε αυτό το εγχειρίδιο.
 3. Αν "κολλήσει" η εφαρμογή Cardisoft Γραμματεία 4 (Gram RemoteApps), δεν αρκεί να την κλείσουμε και να την ανοίξουμε. Θα πρέπει να την κλείσουμε και να περιμένουμε 2 με 3 λεπτά. Εναλλακτικά, μπορούμε να επιβάλλουμε Log off από την εφαρμογή επιλέγοντας Logoff (Gram RemoteApps) στη διαδρομή του υπολογιστή μας Έναρξη των Windows>Προγράμματα> RemoteApp and Desktop Connections > Gram RemoteApps.

   
 4. Μέσα στο μενού της Cardisoft τα απενεργοποιημένα μενού items (αυτά που δεν έχουμε δυνατότητα επιλογής) είναι αόρατα. Αν μετακινηθούμε στα μενού με τα βελάκια του πληκτρολογίου και μόνο από αριστερά προς τα δεξιά εμφανίζονται όλα τα μενού items.
 5. Ενδέχεται να καθυστερήσει μερικά δευτερόλεπτα η εμφάνιση των διαθέσιμων εκτυπωτών όταν επιθυμούμε να εκτυπώσουμε μέσα από την Cardisoft.
 
Με εικόνες