Έκδοση νέου προσωπικού πιστοποιητικού με Mozilla Firefox

Οι οδηγίες που ακολουθούν αφορούν σε έκδοση πιστοποιητικού Class B. Για να αποκτήσετε προσωπικό ψηφιακό πιστοποιητικό της κατηγορίας Class A θα πρέπει να απενθυνθείτε στην εξυπηρέτηση χρηστών του ΚΗΔ.

Αρχικά, συνδεθείτε την ιστοσελίδα http://www.pki.auth.gr/search.php και κάντε αναζήτηση με βάση το email σας ώστε να ελέγξετε αν διαθέτετε ενεργό προσωπικό πιστοποιητικό.

Δεν μπορείτε να εκδόσετε νέο πιστοποιητικό αν υπάρχει ενεργό και απομένουν πάνω από 15 ημέρες για τη λήξη του. Αν θέλετε να εκδόσετε νέο επειδή το έχετε χάσει (π.χ. κάνατε format στον υπολογιστή σας) θα πρέπει να προχωρήσετε σε ανάκλησή του και στη συνέχεια να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα έκδοσης νέου. Aν βρίσκεται εγκατεστημένο σε άλλον υπολογιστή σας όπου έχετε πρόσβαση μπορείτε να ακολουθήσετε τις οδηγίες για τη μεταφορά του σε άλλον υπολογιστή αντί να κάνετε ανάκλησή του και αίτηση για νέο.

Eπισκεφθείτε την ιστοσελίδα https://www.pki.auth.gr/secure/issue_user.php και πληκτρολογήστε το email του Ιδρυματικού σας λογαριασμού στο ΑΠΘ. Στο επόμενο βήμα πληκτρολογήστε το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης του Ιδρυματικού σας λογαριασμού.

Στο πεδίο «Βαθμός ασφάλειας» επιλέξτε High Grade και στη συνέχεια πατήστε το πλήκτρο Αποδέχομαι τους όρους, υπογράφω τις δηλώσεις και αιτούμαι την έκδοση Πιστοποιητικού χρήστη.

Σε μερικά δευτερόλεπτα το πιστοποιητικό θα εκδοθεί και θα μεταφερθείτε στη σελίδα αποδοχής και παραλαβής του πιστοποιητικού. Πατήστε Αποδοχή και Παραλαβή του πιστοποιητικού.

Στο μήνυμα ενημέρωσης για την αυτόματη εγκατάσταση του πιστοποιητικού πατήστε ΟΚ.

Θα παραλάβετε ένα νέο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Φυλάξτε το, καθώς περιέχει τον κωδικό ανάκλησης του πιστοποιητικού σας.

 
Με εικόνες