Έκδοση νέου προσωπικού πιστοποιητικού με Safari(MacOSX)

Οι οδηγίες που ακολουθούν αφορούν σε έκδοση πιστοποιητικού Class B. Για να αποκτήσετε προσωπικό ψηφιακό πιστοποιητικό της κατηγορίας Class A θα πρέπει να απενθυνθείτε στην εξυπηρέτηση χρηστών του ΚΗΔ.

Αρχικά, συνδεθείτε την ιστοσελίδα http://www.pki.auth.gr/search.php και κάντε αναζήτηση με βάση το email σας ώστε να ελέγξετε αν διαθέτετε ενεργό προσωπικό πιστοποιητικό.

Δεν μπορείτε να εκδόσετε νέο πιστοποιητικό αν υπάρχει ενεργό και απομένουν πάνω από 15 ημέρες για τη λήξη του. Αν θέλετε να εκδόσετε νέο επειδή το έχετε χάσει (π.χ. κάνατε format στον υπολογιστή σας) θα πρέπει να προχωρήσετε σε ανάκλησή του και στη συνέχεια να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα έκδοσης νέου. Aν βρίσκεται εγκατεστημένο σε άλλον υπολογιστή σας όπου έχετε πρόσβαση μπορείτε να ακολουθήσετε τις οδηγίες για τη μεταφορά του σε άλλον υπολογιστή αντί να κάνετε ανάκλησή του και αίτηση για νέο.

Eπισκεφθείτε μόνο με το Safari την ιστοσελίδα https://www.pki.auth.gr/secure/issue_user και πληκτρολογήστε το email του Ιδρυματικού σας λογαριασμού στο ΑΠΘ. Στο επόμενο βήμα πληκτρολογήστε το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης του Ιδρυματικού σας λογαριασμού.

Στο πεδίο «Βαθμός ασφάλειας» επιλέξτε 2048 (High Grade) και στη συνέχεια πατήστε το πλήκτρο Αποδέχομαι τους όρους, υπογράφω τις δηλώσεις και αιτούμαι την έκδοση Πιστοποιητικού χρήστη.

Πατήστε Αποδοχή και Παραλαβή πιστοποιητικού.

Το πιστοποιητικό σας θα τοποθετηθεί όπου έχετε επιλέξει να αποθηκεύονται τα αρχεία που κατεβάζετε από το Internet (προεπιλογή Downloads).

Κάντε διπλό κλικ στο πιστοποιητικό ώστε να εγκατασταθεί στο Keychain (πρόγραμμα διαχείρισης πιστοποιητικών στο MacOS).

 

Θα παραλάβετε ένα νέο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Φυλάξτε το, καθώς περιέχει τον κωδικό ανάκλησης του πιστοποιητικού σας.

 
Με εικόνες