Διαχείριση αποθηκευτικού χώρου με πρωτόκολλο FTP με FileZilla

Κατεβάστε την εφαρμογή FileZilla από την ιστοσελίδα https://filezilla-project.org/download.php ,επιλέγοντας την κατάλληλη έκδοση ανάλογα με το λειτουργικό (π.χ. Windows) που διαθέτετε.
(δεν ισχύουν οι οδηγίες για υπολογιστή MacOS και σύνδεση στο χώρο users.auth.gr και webpages.auth.gr).

Επιλέξτε διαδοχικά Αρχείο/File->Διαχειριστής τοποθεσιών /Site manager.

 

Στο παράθυρο που ανοίγει επιλέξτε Νέα τοποθεσία/New site.

 

Στην καρτέλα Γενικά/General συμπληρώστε ανάλογα με τον κόμβο που θέλετε να συνδεθείτε:

 • Χώρος: myfiles
  Κόμβος/Host: myfiles.auth.gr
  Πρωτόκολλο/Protocol: FTP - File Transfer Protocol
  Κρυπτογράφηση/Encryption: Require explicit FTP over TLS
  Τύπος σύνδεσης/Logon type: Normal
  και συμπληρώστε τα στοιχεία του Ιδρυματικού σας λογαριασμού Όνομα χρήστη/Username και Κωδικό πρόσβασης/Password.
   
 • Χώρος: users
  Κόμβος/Host: users.auth.gr
  Πρωτόκολλο/Protocol: FTP - File Transfer Protocol
  Κρυπτογράφηση/Encryption: Require explicit FTP over TLS
  Τύπος σύνδεσης/Logon type: Normal
  και συμπληρώστε τα στοιχεία του Ιδρυματικού σας λογαριασμού Όνομα χρήστη/Username και Κωδικό πρόσβασης/Password. (Η σύνδεση σε αυτόν τον χώρο προϋποθέτει ότι έχετε ρυθμίσει ως τύπο κεντρικού προσωπικού ιστοχώρου 'Ιστοσελίδα σχεδιασμένη από εσάς'. Σε αυτήν την περίπτωση φροντίστε να υπάρχει πάντα στον χώρο σας ένα αρχείο με όνομα index.html ώστε να μην γίνεται directory listing αν κάποιος επισκεφθεί τον ιστοχώρο σας).
   
 • Χώρος: webpages
  Κόμβος/Host: webpages.auth.gr
  Πρωτόκολλο/Protocol: FTP - File Transfer Protocol
  Κρυπτογράφηση/Encryption: Require explicit FTP over TLS
  Τύπος σύνδεσης/Logon type: Normal
  Όνομα χρήστη/Username: username-ftp
  Κωδικός πρόσβασης/Password: password

Στην καρτέλα Ρυθμίσεις μεταφοράς/Transfer settings αφήστε ως Κατάσταση μεταφοράς/Transfer settings την Προκαθορισμένη/Default. Η «Προκαθορισμένη» στη συγκεκριμένη περίπτωση ταυτίζεται με την Παθητική/Passive που υποστηρίζεται και από τον εξυπηρετητή. Πατήστε Σύνδεση/Connect.

 

Την πρώτη φορά που θα συνδεθείτε στον Προσωπικό σας χώρο θα εμφανιστεί ένα προειδοποητικό μήνυμα σχετικά με ένα Άγνωστο πιστοποιητικό. Είναι το πιστοποιητικό του διακομιστή. Μπορείτε να επιλέξετε Πάντα να εμπιστεύεσαι τα πιστοποιητικά στις μελλοντικές συνεδρίες /Always trust certificate in future sessions ώστε να μην εμφανίζεται κάθε φορά που συνδέεστε.
 

Εφόσον συνδεθείτε επιτυχώς, στο επάνω μέρος του παράθυρου θα δείτε λεπτομέρειες της επιτυχούς σύνδεσης.
Στο παράθυρο Τοπική τοποθεσία/Local site, στα αριστερά, θα δείτε τους φακέλους του τοπικού σας υπολογιστή ενώ στο παράθυρο Απομακρυσμένη τοποθεσία/Remote site στα δεξιά, θα δείτε τους φακέλους που έχετε στον Προσωπικό σας χώρο στον απομακρυσμένο εξυπηρετητή που συνδεθήκατε. Επιλέγοντας έναν οποιοδήποτε φάκελο που βρίσκεται οπουδήποτε στις δύο προηγούμενες τοποθεσίες θα δείτε στο ακριβώς κάτω μέρος του παραθύρου το περιεχόμενο του φακέλου. Μπορείτε να κάνετε κλικ σε ένα αρχείο και να το μεταφέρετε με drag & drop από την Τοπική τοποθεσία στην Απομακρυσμένη τοποθεσία και στο φάκελο που επιθυμείτε ή και αντίστροφα.

 

Κάντε δεξί κλικ στην Απομακρυσμένη τοποθεσία (myfiles,users, webpages ) όπου έχετε συνδεθεί ώστε να ανοίξετε, να κατεβάσετε ή να διαγράψετε κάποιο αρχείο ή να δημιουργήσετε νέο φάκελο.

 
Με εικόνες